Την Παρασκευή 25 Μαΐου επισκέφθηκε τα Ανώγεια ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Dold (Βολφγκανκ Ντολτ) .

Ήταν η πρώτη του έξοδο από την Αθήνα όπου με αφορμή των εορτασμό της Μάχης της Κρήτης, επισκέφθηκε την Κρήτη. Πρώτος του σταθμός τα Ανώγεια όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη ενώ στην συνέχεια έκαναν μια βόλτα στο χωριό.

Η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα και γνωριμίας με την Μαρτυρική πόλη των Ανωγείων. Αναφέρθηκαν τα Ιστορικά Γεγονότα της περιόδου εκείνης και ο Δήμαρχος ανέφερε ότι στην συνείδηση του Ανωγειανού  ζει το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων όχι τόσο για την οικονομική ανταμοιβή τους, για μια πράξη ελευθερίας που έκαναν, αλλά σαν ηθική ικανοποίηση ότι υπήρξε τιμωρία.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν, την σημερινή κατάσταση και πως την βιώνουν οι Ανωγειανοί, τις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα επίπεδα του Επιστημονικού κυρίως κλάδου, την Τουριστική κίνηση της Περιοχής κ.α. Ο Γερμανός πρέσβης ζήτησε από τον Δήμαρχο Ανωγείων να του μεταφέρει προτάσεις και απόψεις στις οποίες θα μπορούσε να βοηθήσει και τον κάλεσε μόλις είναι αυτό δυνατό να τον επισκεφθεί στην Αθήνα. Ο κ. Νόλτ έδειξε ενδιαφέρον και γνώση της Ιστορίας και του αρχαιολογικού και πολιτισμικού πλούτου του τόπου μας. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το ηρώο του Αγνώστου Ανωγειανού Αγωνιστή και απόλαυσαν γεύσεις και εικόνες των Ανωγείων.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων τον κάλεσε να επισκεφθεί με την οικογένεια του τα Ανώγεια και να τους φιλοξενήσει σε Μιτάτο με την παραδοσιακή φιλοξενία στο Μυθικό Βουνό του Ψηλορείτη. Ο  Γερμανός πρέσβης υποσχέθηκε να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση και αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις για τα Χανιά.


Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->