Την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουνίου, θα τελεστεί στο Ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη στο Αρμί, το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Διονυσίου Βρέντζου ή ΄΄Φουντουλοδιονύση΄΄με την οικογένειά του να καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο Διονύσιος Βρέντζος ΄΄έφυγε΄΄ από τη ζωή στα 93 του χρόνια στις 4 του περασμένου Μαΐου. Μια γνήσια, αυθεντική μορφή των Ανωγείων.

Τα παιδιά του τον αποχαιρέτησαν με τα παρακάτω λόγια:

΄΄Δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο να αρθρώσουμε λέξεις  αυτές τις τραγικές στιγμές, για να μπορέσουμε να χωρέσουμε μια ολόκληρη ζωή ,τη ζωή σου, σ΄ αυτές τις αράδες.      

Ακόμη δυσκολότερο να πιστέψουμε τον ξαφνικό χαμό σου.

Μέγα  Σάββατο την ώρα της πρώτης Ανάστασης φτερούγισε η ψυχή σου, ίσως γιατί δεν είναι τυχαία κάποια πράγματα στη ζωή μας.

Έφυγες αθόρυβα και με αξιοπρέπεια ,όπως ήταν ολόκληρη η ζωή σου. Γεμάτος υπομονή, μαθημένος να καρτερείς καθετί που σου έφερνε η ζωή σχεδόν στωικά.

Από μικρός  βοσκάκι , πέρασες το πιο μεγάλο κομμάτι της ζωής σου μακριά από τον κόσμο. Μια στ΄ αόρι και μια στο χειμαδιό. Στο κρύο ,στη μοναξιά ,στη στέρηση. Μακριά από τους ανθρώπους και την οικογένεια σου ,αλλά κοντά  στη φύση και στα ζα σου που τόσο αγαπούσες.

 Σαν ασκητής πορεύτηκες, στο μετερίζι του καθημερινού μόχθου και αγώνα. Όπως και οι υπόλοιποι της γενιάς σου δε χάρηκες τη θαλπωρή του σπιτιού σου, το μεγάλωμα των παιδιών σου, τις μικρές-μεγάλες καθημερινές χαρές. Αυτό που με λίγα λόγια ορίζουμε ζωή.

Όμως μέσα στις ατέλειωτες στιγμές της μοναξιάς σου, κατάφερες και κράτησες το χαρακτήρα σου, τις μεγάλες αξίες που σε χαρακτήριζαν, την ευγένεια, την καλοσύνη, την ακεραιότητα. Αυτές τις αξίες που ολοένα λιγοστεύουν στις μέρες μας.

Αγράμματος, μα πιο μορφωμένος από όλους εμάς που σπουδάσαμε. Τίμιος και ακριβοδίκαιος, ήπιος και αθόρυβος. Ταπεινός, γεμάτος ανθρωπιά και φιλότιμο. Έδινες αξία στον άνθρωπο ,στον συνάνθρωπό σου ,στους γύρω σου.

Όλοι εμείς, τα παιδιά σου, η μάνα, σου χρωστάμε. Χρωστάμε σε σένα αυτό που είμαστε, τη ζωή μας. Γιατί δε μας στέρησες ποτέ τίποτα. Μας χάρισες τα πάντα! ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ, που δεν την είπες ποτέ με λόγια, αλλά πάντα μας την έδινες απλόχερα και μας γαλούχησες μ΄ αυτήν. Τη νιώσαμε όλοι μας …Τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, η μάνα… και σε ευχαριστούμε γι΄ αυτό.

Καλό σου ταξίδι Μπαμπά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει…”

 Στη μνήμη του, η οικογένεια του Βρέντζου Διονύση ή ΄΄Φουντουλοδιονύση΄΄ προσέφερε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής  έκδοσης της ΑΝΩΓΗ και του Εργαστηρίου Γνώσης, Ιστορίας και Πολιτισμού της ενορίας του Αγίου Γεωργίου.

Επίσης 50 ευρώ προσέφερε η οικογένεια του Γεωργίου Κουνάλη του “Κουναλόσαββα”. Τους  ευχαριστούμε θερμά!

Αιωνία η μνήμη σου “Φουντουλοδιονύση”

 

Μοιραστείτε το

-

-->