Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μανώλης Κεφαλογιάννης έφτασε στα Ανώγεια λίγο μετά τις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη. Αρχικά κάθισαν στο καφενείο του “Κακοπάντιδου” στο Αρμί, όπου τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης μαζί με μέλη της Τ.Ο της Ν.Δ και φίλους του κόμματος. . Αργότερα όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο Δημοτικό σχολείο, όπου ο Μανώλης Κεφαλογιάννης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και συνομίλησε με τους δικαστικούς αντιπροσώπους για την εκλογική διαδικασία καθώς και με πολίτες που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να του ευχηθούν καλή επιτυχία.

Λίγο πριν φύγει από τα Ανώγεια για το Ηράκλειο, με τελικό προορισμό την Αθήνα το απόγευμα, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση στην ΑΝΩΓΗ:

“Mε ιδιαίτερη χαρά ψηφίζω σήμερα στα Ανώγεια, για δεύτερη φορά στη ζωή μου. Το θεωρώ ιδιαίτερη τιμή να ψηφίζω στο χωριό των γονιών μου και από τις δυο μεριές, και  της μητέρας και του πατέρα μου. Είδα και μίλησα με τους συγχωριανούς μας. Είναι μια μέρα γιορτής. Μια μέρα που όλοι ασκούμε όχι μόνο το δικαίωμα και την υποχρέωση μας, αλλά δίνουμε βάση σε αυτό που πρέπει να κάνουμε, που είναι να ψηφίζουμε εμείς και να μην ψηφίζουν άλλοι για εμάς και αντί για μας.

Η Δημοκρατία είναι μια γιορτή. Πολιτικοί αντίπαλοι δεν υπάρχουνε. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα σοβαρά για την Ευρώπη και θέλουμε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα της Κρήτης, γιατί στην Ευρώπη δεν θέλουμε να είμαστε απλοί διαχειριστές, αλλά πρωταγωνιστές. Αυτή την εντολή ζητάμε από τον Ελληνικό λαό.

Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης πενταετίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι τα θέματα της ασφάλειας, της ευημερίας των πολιτών. Η Ευρώπη μας χάρισε 80 χρόνια ασφάλειας και ευημερίας. Όλα τα κόμματα του Ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου πρέπει να είμαστε επαρκείς της ιστορικής μας ευθύνης.

Όσον αφορά τη δική μου παρουσία στην Ευρωβουλή, ξέρετε ότι ήμουν πρόεδρος της επιτροπής Ε.Ε Τουρκίας, είμαι ακόμα πρόεδρος της επιτροπής Ε.Ε Αλβανίας. Είναι πολύ σημαντικό να ασχοληθούμε με τα εθνικά μας θέματα, με τα Αγροτικά, με τα θέματα του Περιβάλλοντος και κυρίως να καλύψουμε τα αναπτυξιακά ελλείματα της Κρήτης.”

 Φωτό: Μανόλης Σαμόλης

 

Μοιραστείτε το

-

-->