“Εχρόνιασε η φεύγα σου, στου Άδη τα σκοτάδια,

κι επόμεινε ο Συνοικισμός, κι η γειτονιά σου, άδεια.

Όντε θα φέρουν στο χωριό, η την αθιβολή σου,

σιωπώ, για δεν εκούστηκε κακό για ένομης σου.”

Την Κυριακή 19 Μαίου, στις 8.30 π.μ θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μετόχι, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της Μαρίας Δραμουντάνη του Ανδρέα, με την οικογένεια της να καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη της. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας.

Ήταν 23 Μάϊου 2023, όταν η Μαρία Δραμουντάνη άφηνε την τελευταία της πνοή, δίπλα στα παιδιά και τα εγγόνια της, σε ηλικία 84 ετών.  Μια ηρωίδα της ζωής που πάλεψε με πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, αλλά στάθηκε σε αυτή τη μάχη με αξιοπρέπεια και αλύγιστη. Αυθεντική, ευγενική, δυναμική, με ήθος και αξίες, η Μαρία Δραμουντάνη “έφυγε” για να συναντήσει ξανά μετά από πολλά χρόνια τον σύντροφο της ζωής της Ανδρέα Δραμουντάνη (Αντρεάρα), με τον οποίο δημιούργησαν μια μεγάλη οικογένεια με παιδιά και εγγόνια σεβαστά στην κοινωνία του τόπου.

Στην μνήμη της η οικογένεια της προσέφερε το ποσό των 100 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης και του Εργαστηρίου Γνώσης, Ιστορίας και Πολιτισμού της ενορίας του Αγίου Γεωργίου. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που την σκεπάζει.

*Οι μαντινάδες είναι της Βέρας Σουλτάτου-Ξυλούρη.

 

Μοιραστείτε το

-

-->