Του π. Ανδρέα Κεφαλογιάννη 

“Ο σπόρος για τη συνέχιση της ζωής της κοινωνίας, ο σπόρος για να φυτρώσει να μεγαλώσει να αποδώσει καρπούς, χρειάζεται χώμα. Για να καταφέρουμε η κοινωνία  να προχωρήσει να λειτουργήσει με δύναμη, σωστά,  χρειάζεται την οικογένεια τη δομή εκείνη που στήριξε και στηρίζει κάθε ανάσα κάθε Έλληνα όπου γης. Την οικογένεια του παππού της γιαγιάς της μάνας του πατέρα των αδερφών.  Τον παππού και τη γιαγιά να έχουν στην αγκαλιά τους τα εγγόνια τους,  να τους κουβεντιάζουν  για τα ιδανικά και τις αξίες. 

Τον πατέρα και τη μάνα να κοιτάζουν, να αγγίζουν να καθοδηγούν τα παιδιά τους με πίστη στο Θεό για ένα καλύτερο αύριο. Πόσοι από μας δεν έχουμε αυτές τις εικόνες από τους γονείς μας από τους παππούδες μας χρόνια πίσω… εκείνους δίπλα στο τζάκι, στο χωριό, στο παραθύρι της πόλης,  στο μισοάδειο ή μισογεμάτο πιάτο του τραπεζιού της κουζίνας, να μας έχουν αγκαλιά, να μας λένε παραμύθια ιστορίες για όσα γνώρισαν για όσα έμαθαν. Ιστορίες για τους προγόνους μας για το Χριστό, την Παναγία μας, ιστορίες για την οικογένεια και τις οικογένειες. 

Οφείλουμε αδέρφια μου, όλοι να στηρίζουμε την οικογένεια, να στηριζόμαστε από την οικογένεια, μιας και ότι αν μας συμβεί τα μέλη αυτής της κοινότητας αυτής της γειτονιάς που είναι η οικογένεια, δεν θα μας πληγώσει ποτέ. Είναι ο πυλώνας που μας κρατάει όλους στις δυσκολίες που η ζωή μας επιτρέπει να αγωνιστούμε ώστε να φτάσουμε στη γαλήνη. Είναι η οικογένεια που χτίζει  κοινωνίες ικανές να γίνουν οι υπέρμαχοι της πατρίδας μας. Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας σήμερα και μια προσευχή μια ευχή μια καλή κουβέντα για την εστία μας, ας ειπωθεί από όλους μας.”

 

Μοιραστείτε το

-

-->