Ήταν 29 Νοεμβρίου 2008 όταν η Ανωγειανή γη υποδεχόταν έναν γνήσιο μερακλή, σπουδαίο δεξιοτέχνη του μαντολίνου και εκπροσώπου μιας μεγάλης σχολής καλλιτεχνών  που μεσουράνησε στα μεταπολεμικά Ανώγεια  και γλέντησε γενιές και γενιές Ανωγειανών. Μια μέρα νωρίτερα, στις 28 του Νοέμβρη ο Νεοκλής “έφυγε” από τη ζωή, με τη μνήμη του να παραμένει άσβεστη και σήμερα 15 χρόνια μετά.

Η οικογένεια του με σημείωμα στην ΑΝΩΓΗ τον θυμάται και τον μνημονεύει με λίγα λόγια αγάπης και σεβασμού στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του. Παράλληλα προσφέρει πενήντα ευρώ στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα για την μνήμη του και τους ευχαριστούμε θερμά.

Αναλυτικά το κείμενο της οικογένειας του:

“Τι κι αν περνούν τα χρόνια!

Το στίγμα σου έχει μείνει ανεξίτηλο και για μας, την οικογένειά σου, και για το χωριό σου που τόσο αγαπούσες και για όλους τους ανθρώπους που σε έζησαν. Επιβλητική παρουσία, τόσο ισχυρή και ταυτόχρονα τόσο ήρεμη, με μια αυστηρότητα που έκρυβε τόση γλύκα.

Τι να πρωτοπούμε για σένα; Για την περηφάνια σου, την ντομπροσύνη σου, την εντιμότητα, το ήθος σου, τη λεβεντιά και το μερακλίκι σου με την τόση αγάπη για την παράδοση του τόπου σου, στην οποία έβαλες το λιθαράκι σου.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η μνήμη σου και η ξεχωριστή σου προσωπικότητα θα είναι πάντα χαραγμένα στην καρδιά και στο μυαλό μας. Το όμορφο χαμόγελό σου, η δύναμη και ο σεβασμός που ενέπνεες θα μας συνοδεύουν και θα μας καθοδηγούν για πάντα” ολοκληρώνουν.

Ο Νεοκλής εκτός από σημαντικός καλλιτέχνης ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Τίμησε όσο λίγοι την καταγωγή και το όνομα της οικογένειας του. Ας είναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που τον σκεπάζει. Η μνήμη του θα είναι αιώνια…

 

Μοιραστείτε το

-

-->