Περνά ο καιρός κι η μνήμη σου καθημερνά θεριεύει 

κι όπου στραφεί το βλέμμα μας, πατέρα, σε γυρεύει 

===

Ένας αητός στην άσφαλτο έκλεισε τα φτερά του 

Που ‘τυχε και στρατάρησε μια μέρα άθελά του 

===

Διάλεξε ο χάρος τη γενιά που πήγε να χτυπήσει 

Πήρε λεβέντικο κορμί τον Άδη να στολίσει 

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στις εργατικές κατοικίες στο Γάζι Ηρακλείου και στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο, για την ανάπαυση της ψυχής του Χαράλαμπου Σκουλά του “Μεταξά” με την οικογένειά του να καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς ν’ ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του. 

Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Ο Χαράλαμπος Σκουλάς έφυγε στα 65 του χρόνια, στις 6 Δεκεμβρίου 2022, σ’ ένα τραγικό δυστύχημα στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου. Ο πρόωρος κι άδικος χαμός του συγκλόνισε τ’ Ανώγεια κι όλους όσοι τον γνώριζαν και τον εκτιμούσαν ως έναν σπάνιο άνθρωπο, με ήθος, σεμνότητα, αρχές κι αξίες. Ήταν συνταξιούχος αστυνομικός ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του, μαζί με την αγαπημένη του οικογένεια, τη σύζυγο και τα παιδιά του, διατηρούσαν πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Γάζι. Επίσης, ως άνθρωπος της προσφοράς συμμετείχε ενεργά στα κοινά ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου και καλό του φίλο, Μενέλαο Μποκέα. 

Η γυναίκα, τα παιδιά και τα εγγόνια του με σημείωμά τους στην ΑΝΩΓΗ αποχαιρετούν με συγκίνηση τον αγαπημένο τους άνθρωπο, αναφέροντας τα παρακάτω λόγια:

“Ένας χρόνος συμπληρώθηκε που έχεις φύγει και εμείς αδυνατούμε να πιστέψουμε ακόμα τον τραγικό χαμό σου. Κάποιοι, μπορεί να λένε ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός για αυτούς που πονούν και ότι επουλώνει όλες τις πληγές που αφήνει μια μεγάλη απώλεια.Εμείς, όμως νιώθουμε το αίσθημα του πόνου και της απουσίας σου να θεριεύει. Το κενό σου δυσαναπλήρωτο , όμως η εικόνα σου και η μορφή σου δεν πρόκειται να ξεθωριάσει ποτέ από το μυαλό μας , γιατί η πληθωρική παρουσία σου στην καθημερινότητά μας ,η καλοσύνη σου, τα διδάγματα , η προσφορά σου και ο τρόπος που προσέγγιζες και ανταποκρινόσουν στον κάθε ρόλο που είχες στη ζωή σου , είτε αυτός ήταν του πατέρα , είτε του συζύγου, του παππού , του φίλου , του ανθρώπου ήταν παράδειγμα προς μίμηση και θα σε κρατούν για πάντα ζωντανό στην μνήμη μας. 

Σ΄ ευχαριστούμε για όλα!”.

Δυο λόγια για τον Χαράλαμπο Σκουλά (Μεταξά) έστειλαν στην ΑΝΩΓΗ και τα ανίψια του Κώστας και Μαρία Σκουλά, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνό του:

“Στις 6 Δεκεμβρίου 2023 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα εκείνη που έφυγες από κοντά μας τόσο ξαφνικά κι αναπάντεχα. Είναι από εκείνες τις φορές που η ζωή μοιάζει σαν μια αστραπή της αιωνιότητας. 

Ωστόσο ένας άνθρωπος σαν κι εσένα που αφήνει τόσο έντονο το αποτύπωμά του, δεν είναι δυνατό ούτε στιγμή να φύγει από την καρδιά και το μυαλό μας. Και ποιους επαίνους και εγκώμια να πλέξουμε σ’ εσένα που διακρινόσουν σε όλη σου τη ζωή για την ευθύτητα του χαρακτήρα σου, την εργατικότητα, τον δυναμισμό, την εντιμότητα, και το μερακλίκι. Εσύ, ο ακαταπόνητος δουλευτής με το μεγαλοπρεπές παράστημα. 

Το ευγενικό και ζεστό σου χαμόγελο, που τόσο μας έλειψε, θα μας συντροφεύει κάθε φορά στις χαρές και στις λύπες. Θα αποτελείς για εμάς ένα ακλόνητο σημείο αναφοράς και θα σε θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη!”

Η οικογένεια του Χαράλαμπου Σκουλά (Μεταξά) προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ το ποσό των 100 ευρώ, για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης.

Η οικογένεια του αδελφού του, Μανώλη Σκουλά, κατέθεσε στην ΑΝΩΓΗ το ποσό των 50 ευρώ στη μνήμη του. Τα χρήματα θα διατεθούν στο Εργαστήρι Γνώσης, Ιστορίας & Πολιτισμού, της ενορίας Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι. 

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά. 

Ας είναι ελαφρύ το ανωγειανό χώμα που θα τον σκεπάζει αιώνια.

 

 

Μοιραστείτε το

-

-->