Η ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης Ανωγείων του ΠΑΣΟΚ, μετά το άγγελμα του θανάτου του Νίκου Σκουλά,  αναφέρει τα εξής:

“Ο Νίκος Σκουλάς από σήμερα περνάει στον κόσμο της μνήμης, αφήνοντας μας παρακαταθήκη και υπενθύμιση πως η δημοκρατία, η ελευθερία και οι αξίες στη ζωή είναι θέμα μόνιμου αγώνα.

Ως Ανωγειανός ενεργός πολίτης, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε από την αρχή στον πυρήνα της Αλλαγής και στη σύνταξη της ιστορικής διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.

Στη συνέχεια ως υπουργός και στέλεχος των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, συνέβαλλε από όποιο μετερίζι βρέθηκε στη μεγάλη προσπάθεια για κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανάπτυξη στον τόπο μας.

Με ριζοσπαστική νεότητα και τη διπλωματική ωριμότητα, έμεινε ενεργός μέχρι το τέλος στις ιδέες και τα ιδανικά με τα οποία πορεύτηκε, πιστός στο όραμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Από τους αντιδικτατορικούς αγώνες μέχρι τις μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις της δεκαετίας του 1980, αφήνει κληρονομιά σε όλους εμάς, όσα έγραψε, όσα έπραξε και όσα έφτασε μέσα από τη διαρκή του πορεία και το άσβεστο ενδιαφέρον για τ’ Ανώγεια, τη Κρήτη και την Ελλάδα.

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ανωγείων με θλίψη, μα με ισχυρότερη υπερηφάνεια, αποχαιρετά τον δικό μας Νίκο Σκουλά του Φρουδά, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->