Η ΚΟΙΝΣΕΠ «Ν-Ιδαία Συνεργασία» συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό έργο με τίτλο “SE HUBS – Co Creating Hub for Social Enterprises (SEs)” που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ελλάδα, από το Athens Lifelong Learning Institute, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.

 

Στο πλαίσιο του έργου, υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω παρατήρησης εν ώρα εργασίας (job shadowing) σύμφωνα με το οποίο εκπρόσωποι από τον Ιταλικό φορέα L’Espace με έδρα την Σικελία επισκέφθηκαν τα Ανώγεια φιλοξενούμενοι στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Ν-Ιδαία Συνεργασία» για 6 ημέρες, από 13/2/2023 έως 19/2/2023.

Το job shadowing δίνει τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών, ενθαρρύνoντας την ανάπτυξη νέων συνεργασιών μεταξύ φορέων κοινωνικής οικονομίας που δραστηριοποιούνται στις 4 συμμετέχουσες χώρες.

Οι εκπρόσωποι του Ιταλικού φορέα εκτός από την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ν-Ιδαία Συνεργασία» (Τόπος Βοσκού, Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης) συνάντησαν τον Δήμαρχο Ανωγείων κο Σωκράτη Κεφαλογιάννη, επισκέφθηκαν το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη, την ΑΜΚΕ Androidus, τον Παραδοσιακό Σύλλογο ΑΚΡΗΤΕΣ και το οινοποιείο «Metaxakis Winery».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ΚΟΙΝΣΕΠ και L’ Espace, με θεματικές ενότητες που ανήκουν στο κοινό πεδίο δραστηριότητάς τους.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ θα ήθελε να ευχαριστήσει για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα και για την υποστήριξή στην υλοποίησή του, τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό φορέα Athens Lifelong Learning Institute και ιδιαίτερα τις κυρίες Μαργαρίτα Δεφίγγου και Ουρανία Ξυλούρη τ. Γιαννάκου.

Μοιραστείτε το

-

-->