Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του παλαιού σχολείου στο Περαχώρι Ανωγείων για τη δημιουργία πολιτιστικού / εκθεσιακού κέντρου» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» συνολικού Π/Υ 1.540.000,00€, μεταξύ του Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη και του εκπροσώπου της εταιρείας κ. Γιάννη Λεονταράκη

 

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη

« Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό του Δήμου Ανωγείων για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση του ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής του Ψηλορείτη.

Η περιοχή των Ανωγείων, αλλά και συνολικά η Κρήτη έχει ως ένα βασικό πυλώνα ανάπτυξης τον πρωτογενή τομέα, που σχετίζεται άμεσα με την αγροδιατροφή, τον πολιτισμό και τη φύση. Συνδυάζεται δε με το δεύτερο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης που είναι ο τουρισμός με όλες τις μορφές του, που επίσης στηρίζεται στο φυσικό περιβάλλον και ενισχύεται από το πολιτιστικό απόθεμα και την παραγωγή.

Η δημιουργία του χώρου προβολής των ιδιαίτερων στοιχείων της περιοχής αποτελεί απαίτηση της τοπικής κοινωνίας εδώ και δεκαετίες.

Αποτελεί εμβληματική επένδυση για το Δήμο Ανωγείων, συμβάλλει στην εξωστρέφεια του Δήμου και παράλληλα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού αποθέματος, την προσέλκυση επισκεπτών και την αύξηση της επισκεψιμότητας μιας ευρύτερης γεωγραφικά περιοχής.

Στόχος είναι ο συγκεκριμένος χώρος για τη Φύση, τον Πολιτισμό και την Παραγωγή να συνδεθεί με το χώρο ενημέρωσης για το Γεωπάρκο και τις σχετικές διαδρομές ερμηνείας περιβάλλοντος και να στεγάσει το νεοσύστατο Πολιτιστικό Οργανισμό «Γεωργίου και Αμαλίας Σμπώκου», το υπό κατασκευή «Κέντρο Προβολής της κτηνοτροφίας και της βιοποικιλότητας στο Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη» που υλοποιείται ήδη με χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων, το Ανωγειανό Σπίτι και άλλους φορείς Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Η τεχνική μας υπηρεσία, την οποία ευχαριστώ για την εξέλιξη εως σήμερα, δε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία έχουν το αμέσως επόμενο διάστημα να υλοποιήσουν ένα απαιτητικό έργο αλλά και στα πλαίσια ενός πιεστικού χρονοδιαγράμματος”

Μοιραστείτε το

-

-->