Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, πραγματοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα, τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στα Σίσαρχα, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 135 χιλιάδων ευρώ, που εδώ και λίγες μέρες έχει τεθεί σε λειτουργία. 

Δίπλα στον Περιφερειάρχη Κρήτης, στα Σίσαρχα βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ενώ το παρόν έδωσαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ανωγείων Γιάννης Σαλούστρος και Μανώλης Βρέντζος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Δραμουντάνης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σισάρχων Λευτέρης Χαρωνίτης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο ηγούμενος της Μονής Βωσάκου Πανοσιολογιότατος Τιμόθεος και οι ιερωμένοι του χωριού, π.Γιώργης Ανδρεαδάκης και π.Ανδρέας Δραμουντάνης.

Στη συνέχεια ο εργολάβος του έργου κ.Διαλυνάς, ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τον τρόπο που δουλεύει η Μονάδα, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους  να χρησιμοποιούν της εκροή της μονάδας για αρδευτικούς σκοπούς αφού υπάρχει ήδη δεξαμενή άρδευσης και δύο κολεκτέρ στα οποία μπορούν να συνδεθούν και να πάρουν το νερό.

Για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή των Σισάρχων μίλησε ο Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να δρομολογηθεί και η δημιουργία βιολογικού καθαρισμού και στα Ανώγεια, όπως ανέφερε πρόσφατα και σε δημόσια τοποθέτηση του ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Μετά τα εγκαίνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σισάρχων πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής στον σπουδαίο Κρητικό καλλιτέχνη Χαράλαμπο Γαργανουράκη, όπου θα βρεθούν και όλοι οι επίσημοι καλεσμένοι των εγκαινίων της Μονάδας.

Φωτογραφίες: Γιώργος Νταγιαντάς

 

Μοιραστείτε το

-

-->