Πρωτομαγιά στον Ψηλορείτη αναμένεται να κάνουν πολυάριθμοι επισκέπτες και φέτος, ενώ οι εικόνες από το βουνό μένουν πάντα μοναδικές και στην Άνοιξη, μετά από έναν από τους βαρύτερους χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών. Η αργία της πρωτομαγιάς θα ισχύσει φέτος και για την Δευτέρα 2 Μάϊου, ενώ ήδη αρκετοί είναι αυτοί που έρχονται στο χωριό μας, για να απολαύσουν εικόνες, γεύσεις, φιλοξενία και εμπειρίες από ένα παραδοσιακό μέρος, που κάθε εποχή έχει τις δικές του ομορφιές και τόπους για να επισκεφθείς.

Τον χειμώνα υπήρξαν σημεία στο βουνό που το χιόνι έφτασε μέχρι και τα 5(!) μέτρα και ακόμα και σήμερα μηχανήματα του δήμου με επικεφαλής τον Γιώργη Βρέντζο (Σουρούλιο) επιχειρούν για να κάνουν ακόμα πιο ασφαλή την πρόσβαση σε σημαντικά σημεία του Ψηλορείτη, όπως το αστεροσκοπείο του Σκίνακα, τη Ζώμινθο,  το Ιδαίον Άντρο και αλλού.

Στις δυο εικόνες που δημοσιεύουμε από το drone του δήμου Ανωγείων, βλέπουμε και τους εντυπωσιακούς “κεράμους” που δημιουργούνται σε σημεία του βουνού, με τεράστιες ποσότητες από χιόνι σαν τσιμέντο, να “ορθώνουν” πανέμορφους τοίχους στην άκρη του δρόμου. Κέραμοι που αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού, δίνοντας ένα μοναδικό θέαμα σε ντόπιους και επισκέπτες, αλλά και σημεία που όλοι επιλέγουν για να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία και να θυμούνται το πέρασμα τους από τα Ανώγεια.

Στην πρώτη εικόνα είναι ο εντυπωσιακός κέραμος στο αστεροσκοπείο του Σκίνακα, που φέτος για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια θα έχει πέντε επισκέψιμες Κυριακές για το κοινό και στη δεύτερη στο μυθικό Ιδαίον Άντρον.

Μπορεί φυσικά η πρώτη μέρα κοινού για το Αστεροσκοπείο να είναι η Κυριακή 5 Ιουνίου, αλλά ο δρόμος άνοιξε από τους ανθρώπους του δήμου, καθώς το σημείο είναι μαγευτικό και πολλοί θα θελήσουν να ανέβουν προς τα εκεί. Παράλληλα υπάρχει το Ιδαίον Άντρον και ο αρχαιολογικός χώρος της Ζωμίνθου, αλλά και άλλες υπέροχες τοποθεσίες, όπως τα “Πετραδολάκια”, το “Κορίτσι”, το θέατρο του Υακίνθου και πολλά άλλα.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία δεν έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο, οπότε ακόμα και τώρα μπορείτε να επιλέξετε τα Ανώγεια για ένα υπέροχο διήμερο για εσάς και την οικογένεια σας.

Καλή πρωτομαγιά!

Μοιραστείτε το

-

-->