Σημαντικές γυναικολογικές εξετάσεις γίνονται τους τελευταίους μήνες στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, μετά την πρόσληψη με ετήσια σύμβαση της επικουρικής μαίας Κωνσταντίνας Καπελαρή, που αναβαθμίζει αισθητά τις ιατρικές υπηρεσίες για τους περίπου 11.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου του Μυλοποτάμου. Με επίκεντρο την γυναίκα στη συγκεκριμένη περίπτωση, μια επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας, μπορεί να προσφέρει όλους τους απαραίτητους προληπτικούς ελέγχους, από το τεστ ΠΑΠ, μέχρι καλλιέργειες κολπικού υγρού, αλλά και συμβουλευτική ιατρική για τις εγκύους, τόσο για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, όσο και για μετά την γέννηση του παιδιού τους.

Η επικουρική μαία Κωνσταντίνα Καπελαρή, μιλώντας στην ΑΝΩΓΗ, μας αναφέρει αναλυτικά τις εξετάσεις που μπορεί να έρθει να κάνει ο γυναικείος πληθυσμός στο Κέντρο Υγείας, δηλώνοντας ικανοποιημένη και από τις υλικοτεχνικές υποδομές του, ενώ τέλος αναφέρεται και στα Ανώγεια και την ζεστασιά και φιλοξενία των κατοίκων τους.

“Ήρθα στα Ανώγεια τον Φεβρουάριο, με ετήσια σύμβαση η οποία όμως το πιθανότερο είναι να ανανεωθεί και για μεγαλύτερο διάστημα, κάτι που επιθυμώ και η ίδια.” αναφέρει αρχικά στη συζήτηση μας και συνεχίζει τονίζοντας: “Με ένα απλό τηλεφώνημα στο Κέντρο Υγείας, θα συνδέσουν την ενδιαφερόμενη με το ιατρείο μου, όπου θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για να κλείσουμε το ραντεβού και να κάνουμε τις απαιτούμενες εξετάσεις. Ασχολούμαι πολύ κυρίως με το τεστ ΠΑΠ, αλλά και ότι έχει να κάνει με ένα γυναικολογικό ιατρείο εκτός τον υπέρηχο που είναι ιατρική παρέμβαση. Στα Ανώγεια μπορούμε να κάνουμε επίσης καλλιέργειες κολπικού υγρού και όλες τις προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις. Παράλληλα, παρέχω συμβουλές σε εγκύους και σε θηλάζουσες, δηλαδή συμβουλευτική τόσο για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά την γέννα.”

Για τις υποδομές του Κέντρου Υγείας αλλά και την εμπειρία της γενικότερα στα Ανώγεια αναφέρει:” Τα μηχανήματα, ο εξοπλισμός, είναι αυτά που χρειάζονται ακριβώς για τις εξετάσεις που κάνω. Ελπίζω να έρθουν ακόμα περισσότερες γυναίκες, ώστε να απαιτήσουμε και παραπάνω υλικά, θα ήταν καλό για όλο τον τοπικό πληθυσμό θεωρώ. Όσον αφορά τα Ανώγεια είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τον τόπο και τους κατοίκους. Αυτό που κατάλαβα από τις πρώτες μέρες στα Ανώγεια είναι ότι ο κόσμος είναι πολύ φιλόξενος και με ζεστασιά υποδέχεται κάθε άνθρωπο, που είτε εργάζεται στο χωριό είτε έρχεται ως επισκέπτης. Πέρασα λίγο δύσκολα τους πρώτους μήνες λόγω της καραντίνας, αλλά τώρα πια που μπορούμε να βγαίνουμε, γνωρίζω ανθρώπους και χαίρομαι που ζω σε αυτό το όμορφο μέρος.” καταλήγει η Κωνσταντίνα.

*Η Κωνσταντίνα Καπελαρή κατάγεται από τη Λαμία. Φοίτησε στη σχολή μαιευτικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Πριν τα Ανώγεια εργαζόταν για τρία χρόνια στην Αθήνα, όπου συνεργαζόταν στο ιατρείο ενός ειδικού εξωσωματικής, ενώ εργαζόταν στους τοκετούς στο νοσοκομείο “Μητέρα’ στο Μαρούσι. Μετά τον τοκετό ήταν υπεύθυνη και κούραρε τις νέες μητέρες με συμβουλές για μετά την γέννα. Στα Ανώγεια ήρθε την 1η Φεβρουαρίου με ετήσια σύμβαση που αναμένεται να ανανεωθεί. Βρίσκεται καθημερινά στο Κέντρο Υγείας, από Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο 9 π.μ με 3 μ.μ

Για να κλείσετε ραντεβού πρέπει να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο και τον αριθμό : 2834 34 0200

Ευχαριστούμε θερμά την Κωνσταντίνα Καπελαρή για τη συζήτηση μας και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο ζωής που προσφέρει στα Ανώγεια. Οι γυναίκες των Ανωγείων και των γειτονικών χωριών που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Κέντρου Υγείας, έχουν τη δυνατότητα πλέον, γρήγορα, ανέξοδα και κυρίως αξιόπιστα, να κάνουν όλους τους απαραίτητους προληπτικούς ελέγχους που σώζουν ζωές και γλιτώνουν πολύ κόσμο από δυσάρεστες καταστάσεις.

Ρεπορτάζ: Γιώργης Μπαγκέρης, ΑΝΩΓΗ

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->