Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, παρουσία των γονέων των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης μονάχα, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του  Δημοτικού Σχολείου, η αποχαιρετιστήρια τελετή  για τους 24 απόφοιτους του Σχολείου μας. Την γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες τους, κ. Δραμουντάνη Ζαφειρένια και κ. Στέλλα Σαρχόση, με τη συνδρομή και άλλων συναδέλφων. Μετά την ομιλία της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Χατζάκη Τριανταφυλλιάς και την απονομή του χρηματικού βραβείου των 300 ευρώ που προσφέρεται για 23 χρονιά από την  οικογένεια Αλέξανδρου Γεωργίου Καλλέργη, οι απόφοιτοι παρουσίασαν δρώμενο για το Σχολείο του χθες και του σήμερα, τραγούδησαν και χόρεψαν  χορούς του χθες και του σήμερα. 

Στο τέλος τους απόφοιτους περίμενε μια έκπληξη. Παρακολούθησαν βιντεοσκοπημένες ευχές από τους γονείς τους και πολλές φωτογραφίες από τα μαθητικά τους χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο. Στο τέλος οι μαθητές πρόσφεραν στους δασκάλους τους μια καλοφτιαγμένη τούρτα που έγραφε πάνω ένα μεγάλο ευχαριστώ και κατασυγκίνησαν τους δασκάλους τους για την αγάπη και την ευαισθησία τους. Όμως και οι ίδιοι είχαν την τύχη να λάβουν μια επίσης καλοφτιαγμένη τούρτα από την κ. Έλενα Μιρζάκ, μητέρα του απόφοιτου Βαλέριου Μιρζάκ, την οποία ευχαριστούν θερμά.

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία της, η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Ανωγείων Τριανταφυλλιά Χατζάκη, ανέφερε τα εξής:

Αγαπητοί γονείς

Σας καλωσορίζουμε στη μικρή αποχαιρετιστήρια τελετή αποφοίτησης που για δεύτερη χρονιά γίνεται σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως γίνονταν και όλες οι εκδηλώσεις αυτό τον καιρό, καθώς μας το επέβαλαν οι συνθήκες για την αντιμετώπιση της μάστιγας του κορονοϊού.

Περάσαμε μια δύσκολη χρονιά όλοι μας, γονείς ,εκπαιδευτικοί μαθητές, γιατί το σχολείο το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, έπρεπε να λειτουργήσει με άλλο τρόπο, με εξ αποστάσεως διδασκαλία, ένα  τρόπο για τον οποίο δεν ήμασταν καθόλου προετοιμασμένοι. Ήταν μία ανατροπή στη ζωή μας. Κλειστήκαμε μέσα και έπρεπε εξ αποστάσεως εμείς οι εκπαιδευτικοί  να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της μάθησης, να εμπνεύσουμε τους μαθητές μας μέσα από ένα κουτί και να πετύχουμε δύσκολους μαθησιακούς στόχους κι εσείς από κοντά να καθοδηγείτε τα παιδιά σας και να απαλείφετε όλες τις τεχνικές και άλλες δυσκολίες που ανέκυπταν Ήταν το πιο δύσκολο εγχείρημα για όλους μας. Όμως όλοι τα καταφέραμε καλά, και επιπλέον κατακτήσαμε πολλές γνώσεις στην εξ αποστάσεως επικοινωνία και στην τεχνολογία. Αυτές οι γνώσεις θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στους απόφοιτούς μας αφού στο Γυμνάσιο η τεχνολογία μπαίνει ακόμη πιο πολύ στη διδασκαλία των μαθημάτων τους και στις εργασίες τους. Ευτυχώς η επαναλειτουργία των σχολείων από τις 10 Μαΐου και για ενάμισι μήνα επανέφερε τους μαθητές στην κανονικότητα, στο φυσικό τους χώρο, όπου είχαν την ευκαιρία να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους με τους συμμαθητές τους και τους δασκάλους τους, να εκτονωθούν από την πολύ κλεισούρα και να καλύψουν τα κενά στις γνώσεις τους.

Ας ευχηθούμε να μην μας ξανατύχει τέτοια χρονιά και πάντα η διδασκαλία να είναι ζωντανή και άμεση στο χώρο του Σχολείου.

Η Έκτη τάξη ήταν μια κρίσιμη τάξη Ας ελπίσουμε ότι οι απαραίτητες γνώσεις κατακτήθηκαν για την ομαλή συνέχεια στο Γυμνάσιο.

Αυτά τα παιδιά, οι απόφοιτοί μας, για έξι χρόνια είχαν μια αθόρυβη περπατησιά μέσα σε αυτό το Σχολείο! Δεν μας προβλημάτισαν ποτέ, δεν μας στεναχώρησαν ποτέ! Ήταν μια ήσυχη δύναμη που έδινε το καλό παράδειγμα στους μικρότερους! Θέλω να ευχαριστήσω, πρώτα εσάς, αγαπητοί γονείς, για την άψογη συμπεριφορά των παιδιών σας αλλά και για την άψογη  συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια.

Σε εσάς, αγαπητά μου παιδιά, θέλω να πω μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών για την άψογη συμπεριφορά σας και την ανταπόκρισή σας στις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις του Σχολείου. Η τάξη σας, για τους εκπαιδευτικούς σας, όλα τα χρόνια,  ήταν μια όαση χαράς και δημιουργίας.

Θέλουμε να σας κατευοδώσουμε στο καλό, στον καλό το δρόμο που ήδη βρίσκεστε, στη χαρά, στη δημιουργία, στην πρόοδο, στην αγάπη, στη συντροφικότητα, στην αλλλελεγγύη! Να είστε μαζί και τα έξι χρόνια στο Γυμνάσο και στο Λύκειο, να μην τα παρατήσει κανείς, κανείς να μη σπάσει το κρίκο της αλυσίδας, να είστε μαζί ενωμένοι μέχρι τέλος, Και μετά στα Πανεπιστήμια όλοι. Σίγουρα σας περιμένει μια καλύτερη, ποιοτική και πιο ενδιαφέρουσα ζωή.

Το Σχολείο ετοίμασε μαζί με το μπλουζάκι και το καπελάκι να σας προσφέρει και μια αναμνηστική πλακέτα που γράφει όλα σας τα ονόματα και πότε θα ξανασυναντηθείτε εδώ στο σχολείο.

Τελειώνοντας, να προχωρήσουμε στην απονομή που χρηματικού βραβείου των τριακοσίων ευρώ, που αδιαλείπτως για 23η χρονιά προσφέρεται στον καλύτερο μαθητή της Έκτης τάξης από  την  οικογένεια Αλεξάνδρου  Γεωργίου Καλλέργη

Το βραβείο  των τριακοσίων(300€), ευρώ καθιερώθηκε το 1999 από τον πρώην Δήμαρχο Ανωγείων Ελευθέριο Σκουλά, στη μνήμη της συζύγου του Αργυρής Κακουδάκη, η οποία διετέλεσε δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων για 35 χρόνια. Και τους δύο διέκρινε ιδιαίτερη αγάπη για τα Ανώγεια.

   Μετά το θάνατο  του Ελευθερίου Σκουλά το βραβείο συνέχισε να το προσφέρει η οικογένεια των παιδιών τους Γεωργίου και Νίκης Καλλέργη στη μνήμη των γονέων τους.

   Τα τελευταία χρόνια το βραβείο συνεχίζει να προσφέρει η οικογένεια του εγγονού τους, Αλέξανδρου  Γ. Καλλέργη.

   Το Σχολείο τους ευχαριστεί θερμά και τους εύχεται υγεία και μακροζωία.

 Εφέτος έξι ισάξια δεκάρια θα μπουν στη κλήρωση, που θα γίνει εδώ μπροστά σας, ευθύς αμέσως. Τα πήραν οι μαθητές, Καλλέργη Χαρά, Κεφαλογιάννη Χριστίνα, Μανουρά Έλενα, Πολύζου Δανάη, Σμπώκου Ειρήνη και  Σφακιανάκη Μαρία. Και οι έξι μαθήτριες δεν πήραν κανένα εννιάρι στα τρίμηνα, , συγκέντρωσαν το απόλυτο Δέκα, σύμφωνα  με την επιθυμία του δωρητή. Συγχαρητήρια θερμά και στα έξι παιδιά και ιδιαίτερα στην τυχερή μαθήτρια Σφακιανάκη Μαρία, στους δασκάλους τους και στους γονείς τους. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι με άριστα δέκα βγήκαν οι μαθητές Καλομοίρη Χρυσούλα, Κεφαλογιάννη Γεωργία–Φανουρία, Κεφαλογιάννης Αναστάσιος, Μανουράς Βασίλειος, Νταγιαντά Μαρία, Νταγιαντάς Χαράλαμπος, Σκουλά Νίκη,  και Σταυρακάκης Γεώργιος- Χαράλαμπος. Θερμά συγχαρητήρια ξανά σε όλους τους μαθητές ,τους γονείς και τους δασκάλους τους.

Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά φορείς και ιδιώτες που στήριξαν το Σχολείο με θέρμη και αγάπη και είμαστε ευγνώμονες. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στις δωρεές εξοπλισμού για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης με τις οποίες καλύψαμε 22 οικογένειες από τους:

-κ. Ελευθέριο  Κουβίδη

– Την οικογένεια Σταύρου  Μαυρακάκη

– Την οικογένεια Κωνσταντίνου και Μηνά  Σμπώκου

Πήραμε ακόμα εννέα (9) τάμπλετ από το Υπουργείο και έτσι καλύψαμε συνολικά 31 οικογένειες.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλους τους δωρητές χρηματικών ποσών, βιβλίων, φαρμακευτικού υλικού, μασκών μίας χρήσης καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα «ΑΝΩΓΗ» αλλά και  τη «Φωνή των Ανωγείων» για τις καταχωρήσεις δωρεών και άλλων εκπαιδευτικών θεμάτων και δε θα παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε την κ. ‘Έλλη Μανουρά, την κ. Φωφώ Καλομοίρη, την Μαρία Συκιώτη καθώς  και την κυλικειάρχη Θάλεια Βρέντζου για την πολύτιμη συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.

  Τέλος να ευχαριστήσουμε το Δήμο Ανωγείων, τη Σχολική Επιτροπή και το Σύλλογο γονέων  και κηδεμόνων.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και  καλό καλοκαίρι!”

 

Μοιραστείτε το

-

-->