Μια σπουδαία διάκριση πέτυχε η συγχωριανή μας, Χρυσούλα Τάλλαρου (σ.σ κόρη της Ελένης Σκουλά του Σακούλα και του γιατρού Γεωργίου Τάλλαρου), με την δεύτερη θέση που κατέκτησε και αφορά σε απόφοιτο του Πολυτεχνείου Κρήτης στα πλαίσια του διαγωνισμού “Bachelor’s Division of the 2021 SPE Europe Regional Papier Contest” της Διεθνούς Κοινότητας Μηχανικών Πετρελαίου “Society of Petroleum Engineers SPE”. Αποστολή της SPE είναι η συλλογή και η διάδοση τεχνικών γνώσεων σχετικά με την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Μια διάκριση που μας κάνει περήφανους ως Ανωγειανούς από μια νέα γυναίκα με σημαντική πορεία μέχρι σήμερα και ελπιδοφόρο μέλλον.
Η Χρυσούλα Τάλλαρου είναι κόρη του Ιατρού Γεωργίου Τάλλαρου και της Ελένης Σκουλά του Σακούλα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επίσης είναι κάτοχος 5 Βραβείων Αριστείας του Πολυτεχνείου Κρήτης, ένα για κάθε έτος φοίτησής της, ενώ αποφοίτησε με το μεγαλύτερο βαθμό στο έτος της.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 11 και 12 Μαΐου 2021. Ο τίτλος του άρθρου για το οποίο διακρίθηκε είναι : “Effect of the asphaltene precipitation and deposition on the relative permeability curves of Berea Sandstone”. Το άρθρο αποτελεί μέρος της διπλωματικής εργασίας της κ. Τάλλαρου, η οποία είχε ως τίτλο «Εργαστηριακή διερεύνηση της επίδρασης της διαβρεξιμότητας του πετρώματος επί των καμπυλών σχετικών διαπερατοτήτων νερού-πετρελαίου σε πυρήνες υπόγειων ταμιευτήρων υδρογονανθράκων».
Η εργασία υλοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ανάλυσης Ρευστών και Πυρήνων Υπόγειων Ταμιευτήρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, με επιβλέποντες τους Καθηγητές της Σχολής Νικόλαο Βαρότση και Ανδρέα Γιώτη και την υποστήριξη του Δρ. Δημήτρη Μαρινάκη, μέλους ΕΔΙΠ της Σχολής. Στο άρθρο αναλύεται η μεθοδολογία προσδιορισμού της διαβροχής σε πέτρωμα υδατοδιαβρεχτό, ενώ παρουσιάζεται και η τεχνητή μεταβολή της με χρήση ασφαλτενίων σε πετρελαιοδιαβρεχτή κατάσταση. Στο πλαίσιο της μελέτης, πραγματοποιήθηκε σειρά μετρήσεων σχετικών διαπερατοτήτων προκειμένου να παρατηρηθεί η επίδραση των ασφαλτενίων στις καμπύλες σχετικών διαπερατοτήτων μεταξύ των δύο δοκιμίων διαφορετικής διαβροχής.
Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην Χρυσούλα. Της ευχόμαστε τα καλύτερα και στο μέλλον. Με υγεία και πάντα με δημιουργικότητα!