Την ανάγκη καθολικής τήρησης των μέτρων, προκειμένου οι Εκκλησίες να ανοίξουν με ασφάλεια τα Χριστούγεννα υπογράμμισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΤΕΑΜ FM και την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αναφερόμενος στην πανδημία και την ανάγκη των πιστών για λατρεία και επαφή με την Εκκλησία, παράλληλα με την τήρηση των μέτρων ξεκαθάρισε πως η “λατρεία της Εκκλησίας μπορεί να συνεργήσει με την επιστήμη στην αντιμετώπιση της πανδημίας” ενώ πρόσθεσε πως “οι άνθρωποι εκτός από τα Νοσοκομεία χρειάζονται και πνευματική, ηθική και ψυχολογική ανάταση και υποστήριξη”. Επανέλαβε την ανάγκη για μεγάλη προσοχή και τήρηση όλων των μέτρων στην καθημερινότητα αφού η πανδημία μπορεί να αγγίξει τον καθένα με συχνά τραγικά αποτελέσματα.

Ο ίδιος προέτρεψε όλους να τηρήσουν τα μέτρα ακόμη κι αν πλέον η κοινωνία εμφανίζει σημάδια κούρασης, τονίζοντας άλλωστε πως “όλοι ζοριζόμαστε” ενώ πρόσθεσε “ελπίζουμε πως αυτό σύντομα θα το βλέπουμε ως μια θλιβερή παρένθεση ενός χρόνου και δεν θα κρατήσει παραπάνω”.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Μητροπολίτης ζητώντας από εκείνους που δεν πιστεύουν να σεβαστούν τους πιστούς και τα όσα θεωρούν “αδιαπραγμάτευτα” υπογράμμισε: “Το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτο για τους πιστούς. Δεν πιέζουμε κανένα να πιστεύει, αλλά και όσοι δεν πιστεύουν να μην προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους άποψη στους πιστούς”.

Στάθηκε ιδιαίτερα και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ύπαρξη του εμβολίου ωστόσο επανέλαβε την ανάγκη  “καθησυχασμού των συνειδήσεων των ανθρώπων” τονίζοντας πως “οι αρμόδιοι να εξηγήσουν με αγάπη στον κόσμο τα πάντα σχετικά με τα εμβόλια και γενικά την πανδημία”.

Από την “Κρητική Επιθεώρηση”

 

Μοιραστείτε το

-

-->