Περίπου 75 άνθρωποι είχαν προχωρήσει στο τεστ κορωνοΪού μετά την πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ να στείλει ειδικό κλιμάκιο στα Ανώγεια το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου και να ελέγξει εργαζόμενους και κρατικούς λειτουργούς. Σύμφωνα και με την ενημέρωση μας δεν διαγνώστηκε κανένα θετικό κρούσμα του ιού σε κανένα από τα δείγματα που συνέλεξαν και ο ΕΟΔΥ δεν χρειάστηκε να εφαρμόσει κάποιο ιδιαίτερο υγειονομικό πρωτόκολλο για κάποιον από τους εργαζομένους.

Θυμίζουμε ότι το τεστ έκαναν οικειοθελώς όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου, υπάλληλοι στις κοινωνικές υπηρεσίες, στον τομέα καθαριότητας, καθώς και ο ίδιος ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Επίσης τεστ έκαναν εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, και άλλοι κρατικοί λειτουργοί που εργάζονται στα Ανώγεια.

Ασφαλώς ένα θετικό αποτέλεσμα σε ένα μεγάλο δείγμα ανθρώπων που εργάζονται στα Ανώγεια, που όμως δεν πρέπει να εφησυχάσει κανέναν και να συνεχίσουν όλοι τις εργασίες τους τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όχι μόνο για τη δική τους υγεία, αλλά και όλου του τοπικού πληθυσμού τον οποίο υπηρετούν.

Η έξαρση του κορονοΪού που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη Χώρα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και στα Ανώγεια, κυρίως στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες τους οποίους όλοι πρέπει να προστατεύσουμε με την υπεύθυνη στάση μας.

Παράλληλα να αναφέρουμε ότι ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία με τον εμβολιασμό για την γρίπη, στην οποία  θα προχωρήσουν περίπου 700 συγχωριανοί μας, όπως μας ανέφερε πριν λίγες εβδομάδες ο διευθυντής του Κ.Υ Νίκος Αντωνάκης. Η συνταγογράφηση έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και οι περισσότεροι έχουν κλείσει το ραντεβού τους στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, ώστε να κάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο αλλά και να μην υπάρξει συνωστισμός επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Για κάθε ενδεχόμενο θα πρέπει πρώτα να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Υ μας στον αριθμό 28340-31208

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->