Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα Πέμπτη 1 Οκτωβρίου το Γυμνάσιο και Λύκειο Ανωγείων, για δεύτερη φορά μετά την προειδοποιητικό κλείσιμο του “Σταυράκειου” πριν από 15 μέρες. Οι μαθητές των Ανωγείων συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο στις Πανελλήνιες κινητοποιήσεις των μαθητών, καθώς στις περισσότερες μεγάλες πόλεις έχουν διοργανωθεί και συλλαλητήρια.

Άγνωστες μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν οι προθέσεις των μαθητών μας για το αν θα συνεχιστεί  ή όχι η  κατάληψη και αύριο Παρασκευή, με πιθανότερο πάντως σενάριο να γίνουν από Παρασκευή 2 Οκτωβρίου κανονικά τα μαθήματα.

Στην ΑΝΩΓΗ κοινοποιήθηκαν τα αιτήματα των μαθητών του Λυκείου μετά τη σημερινή κατάληψη.

Αναλυτικά:

-Κατάργηση των συνεχόμενων δίωρων, καθώς η συνεχής χρήση της μάσκας είναι εξουθενωτική για μαθητές και καθηγητές.

-Ο αριθμός μαθητών μέσα στις τάξεις υπερβαίνει το όριο και έτσι μαθητές αναγκάζονται να κάθονται ανά δυο.

-Έλλειψη καθηγητών (Γυμναστικής και Αγγλικών).

-Ανάγκη για περεταίρω χρηματοδότηση στην Παιδεία για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του σχολείου.

-‘Έλεγχος του σημείου εξόδου για την αποφυγή συνωστισμού τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση των μαθητών.

-Δυσανασχέτηση προς τα νέα μέτρα της Υπουργού Παιδείας καθώς δεν αποσκοπούν στη βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων αλλά αντίθετα στην επιδείνωση της (Τράπεζα θεμάτων, αναπλήρωση χαμένων ωρών τα Σάββατα, τις αργίες και τις εθνικές εορτές).

-Συχνή απολύμανση και αερισμός των τάξεων.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την τωρινή, την προηγούμενη και τις επόμενες, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον χώρο της Παιδείας ως χώρο πειραματισμού και εκλογικών λαφύρων, πάνω στον οποίο μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.

Καλό μήνα! Οι μαθητές του Λυκείου Ανωγείων.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->