Μετά από τέσσερις δεκαετίες προσφοράς στα Ανώγεια, ο φυσιοθεραπευτής Μανόλης Γραμματικάκης αποχωρεί καθώς ήρθε η ώρα για τη σύνταξη του και το χωριό μας τον αποχαιρετάει με συγκίνηση. Για έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ήρθε, μπήκε στην ιδιοσυγκρασία των Ανωγειανών και με τον ξεχωριστό χαρακτήρα του, την δουλειά αλλά και την συμπεριφορά του απέκτησε εσαεί μια θέση στην καρδιά μας. 

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και καλός φίλος του, τον αποχαιρέτησε με τα εξής λόγια:

” Έφυγε ο ΓΙΑΤΡΟΣ με σύνταξη. Για 38 χρόνια ο Μανόλης Γραμματικάκης υπηρέτησε στο Καπή του Δήμου Ανωγείων, σαν φυσικοθεραπευτής, τώρα συνεχίζει μια ζωή συνταξιούχου με άλλα προσωπικά ενδιαφέροντα.

Από τα «μαγικά του χέρια» πέρασαν όλα τα κουρασμένα σώματα των Ανωγειανών, γιατρό τον ανέβαζαν γιατρό τον κατέβαζαν και ήταν για κείνους. Ο γιατρός, ο θεραπευτής με το γοητευτικό λόγο και το γλυκί χαμόγελο. Αποχώρησε σήμερα 30 του μηνός Σεπτεμβρίου από την ενεργό δράση για το σπίτι του στη Μονή Μαλεβιζίου.

Συγκινημένος φόρτωσε αργά, αργά τις αναμνήσεις και τα προσωπικά του είδη στο Τρέιλερ, για ένα καινούριο κύκλο ζωής.

Κύριε Μανόλη Γραμματικάκη θα μας λείψεις και σ’ ευχαριστούμε…”

Εμείς τον αποχαιρετούμε με ένα δικό του προσωπικό ποίημα:

Σε κοντινά

γρήγορα ταξίδια

φτάνει μία βαλίτσα

Ο μέτοικος της αγάπης

τακτοποιεί δύο συνιστώσες

Ήρθε η ώρα

να οργανώσω τόν μακρινό προορισμό

Η χώρα τού συνειδητού

είναι η μόνιμη άνομη κατοικία

Διαλέγεις

τούς ρομαντικούς στίχους

τούς τακτοποιείς

στην σιωπή τού κουτιού

σταθεροποιείς την ματιά

στο κέντρο τού μέλλοντος

χαμογελάς στην μεταφυσική

και κουρασμένος κλείνεις

τίς γερασμένες βαλίτσες

και φεύγεις.

Μανόλη Γραμματικάκη σου ευχόμαστε τα καλύτερα για σένα και την οικογένεια σου. Ένας άνθρωπος που έζησε και πρόσφερε πολλά στα Ανώγεια και που στο άμεσο μέλλον οι τοπικές αρχές και φορείς του τόπου θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο να τον τιμήσουν για την προσήλωση και την αφοσίωση του στο έργο του, αλλά και τον ξεχωριστό χαρακτήρα που είχε.

 

Μοιραστείτε το

-

-->