“Σε κλειστό κύκλο, παρουσία του Δημάρχου Ανωγείων  Κεφαλογιάννη Σωκράτη, της αντιδημάρχου  Κουνάλη Λευκοθέας, εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και των γονέων των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης,  όπως εφέτος οι συνθήκες  μας το επέβαλλαν” όπως αναφέρει σε σημείωμα της στην ΑΝΩΓΗ η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Έφη Χατζάκη.

Απονεμήθηκε το καθιερωμένο βραβείο των τριακοσίων ευρώ που προσφέρεται για 22η χρονιά προσφέρεται από την οικογένεια Αλέξανδρου Γεωργίου Καλλέργη στη μνήμη των παππούδων του Ελευθερίου και Αργυρής Σκουλά. Δόθηκαν τα αναμνηστικά και ακολούθησε ένα υπέροχο δρώμενο από τους ίδιους τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που είχε θέμα τις αναμνήσεις που κράτησαν από τα μαθητικά τους χρόνια στο Δημοτικό.
Σας παραθέτουμε την ομιλία της Διευθύντριας του Σχολείου για περισσότερα στοιχεία καθώς και φωτογραφίες της τελετής αποφοίτησης:

“Κύριε Δήμαρχε κ. Αντιδήμαρχε, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί συνάδελφοι αγαπητοί μας απόφοιτοι!!
Εφέτος οι συνθήκες μας επέβαλλαν ένα διαφορετικό εορτασμό  για την  αποφοίτησή σας! Όχι πανηγυρικό εορτασμό στην αυλή, με όλο το χωριό και όλους τους συμμαθητές να σας αποχαιρετούν αλλά μια κλειστή και περιορισμένη γιορτή ίσα ίσα για το αντίο.


Είμαστε πολύ συγκινημένοι που καλούμαστε να σας αποχαιρετήσουμε τόσο συνετά και ήρεμα, όμως αυτός ο καιρός μας έχει μάθει ότι πρέπει γενικότερα να συμπεριφερόμαστε έτσι συνετά όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν. Κληθήκαμε να ασκήσουμε την υπομονή μας, τη σύνεσή μας, τις γνώσεις μας για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της υγείας της δικής μας και των άλλων. Και δυστυχώς… δεν τελειώσαμε.. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να είμαστε σε επαγρύπνηση και να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε, όλα όσα μάθαμε αυτό τον καιρό! Ήταν κι αυτό ένα μάθημα, που άλλαξε τη ζωή μας τους τελευταίους μήνες, και μας έβαλε να δοκιμάσουμε νέα μονοπάτια για τη μόρφωσή μας και την επιβίωσή μας! Κατακτήσαμε όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα ! Προασπίσαμε την υγεία μας και την υγεία όλων μας! Στη ζωή θα μας  τύχουν και δύσκολα και εύκολα και ευχάριστα και δυσάρεστα, και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα!
Αγαπητοί μου απόφοιτοι Τι λόγια να βρω για να σας ευχαριστήσω για την αθόρυβη, διακριτική και  ήρεμη περπατησιά σας σε αυτό εδώ τον χώρο για  έξι ολόκληρα χρόνια… Όσο ήρεμη ήταν η παρουσία σας, τόσο ήρεμη έτυχε να γίνει και η αποχώρησή σας! Δε θυμάμαι διαμαρτυρίες  και εντάσεις μόνο ίσως για τη μπάλα και τη στέρηση της  γυμναστικής κάποιες φορές. Ήσασταν αγαπημένα μου παιδιά μέσα στα όριά σας υπάκουα και καλά όσο έπρεπε. Ήσασταν αγαπημένοι και μονιασμένοι δε θυμάμαι  καυγάδες μεταξύ σας και έτσι θέλω να συνεχίσετε μαζί τάξη- τάξη μέχρι το τέλος του Λυκείου…  Είστε μια πολύ δυνατή ομάδα  όλοι μαθητές του 9 και του 10, άξιοι, φιλότιμοι, ώριμοι και σεβαστοί. . Είμαστε πολλοί περήφανοι για όλους σας εκλεκτοί και αγαπημένοι μου μαθητές
Να  σας αποχαιρετήσουμε με όλη μας την αγάπη να σας ευχηθούμε καλή συνέχεια με υγεία και  προσπάθεια και πάντα υψηλούς στόχους. Να είστε πάντα καλά παιδιά, να σέβεστε τους δασκάλους σας και ότι σας περιβάλλει!  Όταν σέβεστε θα σας σέβονται, όταν προοδεύετε θα κερδίζετε τον αυτοσεβασμό αλλά και την εκτίμηση όλων. Όλα κερδίζονται με κόπο και αγώνα! Να γίνετε αυτό που ονειρεύεστε και να υπηρετήσετε τον κόσμο με αξίες, ιδανικά και καλή εργασία!
Έχουμε να σας προσφέρουμε μια αναμνηστική πλακέτα που γράφει  τα ονόματα όλων σας  και όπως είστε μαζί στην πλακέτα θα θέλαμε να είστε μέχρι τέλος των σπουδών σας στο Λύκειο…
Επίσης ο Σύλλογος γονέων έχει ετοιμάσει να σας προσφέρει ένα υπέροχο άλμπουμ από τα μαθητικά σας χρόνια.
Τελειώνοντας, να προχωρήσουμε στην απονομή που χρηματικού βραβείου των τριακοσίων ευρώ, που αδιαλείπτως για 22η χρονιά προσφέρεται στον καλύτερο μαθητή της Έκτης τάξης από  την  οικογένεια Αλεξάνδρου  Γεωργίου Καλλέργη
Το βραβείο  των τριακοσίων (300€), ευρώ καθιερώθηκε το 1999 από τον πρώην Δήμαρχο Ανωγείων Ελευθέριο Σκουλά, στη μνήμη της συζύγου του Αργυρής Κακουδάκη, η οποία διετέλεσε δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων για 35 χρόνια. Και τους δύο διέκρινε ιδιαίτερη αγάπη για τα Ανώγεια.
   Μετά το θάνατο  του Ελευθερίου Σκουλά το βραβείο συνέχισε να το προσφέρει η οικογένεια των παιδιών τους Γεωργίου και Νίκης Καλλέργη στη μνήμη των γονέων τους.
   Τα τελευταία χρόνια το βραβείο συνεχίζει να προσφέρει η οικογένεια του εγγονού τους, Αλέξανδρου  Γ. Καλλέργη.
   Το Σχολείο τους ευχαριστεί θερμά και τους εύχεται υγεία και μακροζωία.

Εφέτος οι αριστούχοι πολλοί και χρειάστηκε να καταφύγουμε στην κλήρωση ανάμεσα στους πέντε  που είναι οι εξής:

Κουνάλη Στυλιανό, Βρέντζου Μαρία και Μανουρά Σταυρούλα από το ΣΤ1 και Σπιθούρη Φωτεινή και Τζαγκαράκη Κριτόλαο από το ΣΤ2. Τυχερή της κλήρωσης, αναδείχθηκε η Σπιθούρη Φωτεινή.  Συγχαρητήρια στη μαθήτρια και σε όλα τα παιδιά τις οικογένειες τους και τους δασκάλους τους    που κατέκτησαν το απόλυτο δέκα με την υπέροχη προσπάθειά τους στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης.
Πολύ κοντά στο απόλυτο Άριστα με ένα και μοναδικό εννιάρι σε κάποιο  τρίμηνο είναι οι :  Σκουλά Ιωάννα, Φασουλάς Ιωάννης και Φαρατζή Ιωάννα.
 Με άριστα δέκα ακόμη αποφοιτούν οι Ανδρεαδάκης Γεώργιος,  Βρέντζου Ελπίδα, Κεφαλογιάννης Σάββας, Μανουρά φωτεινή, Νταγιαντά Μαρία, Νταγιαντάς Χαράλαμπος, Ξυλούρη Ευφροσύνη, Ξυλούρη Στεφανία, Πασπαράκης Νικόλαος, Φλουρής Μιχαήλ Ορέστης, Χαιρέτη Ελένη και Χαιρέτης Εμμανουήλ   
Αγαπητοί γονείς
 Σας ευχαριστούμε για τη  άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια!  Παραδίδουμε στην επόμενη βαθμίδα καλά και υπέροχα παιδιά! Μεγάλο επίτευγμα για σας κυρίως και φυσικά για μας. Είμαστε πολύ περήφανοι και τα καμαρώνουμε κι εμείς όπως κι εσείς!  Είμαι σίγουρη πως θα συνεχίσουν το ίδια καλά βήματα και στην επόμενη βαθμίδα! Επιβραβεύστε τους, κάντε τα καλύτερα! Είναι το μέλλον του χωριού μας, είναι παιδιά που μπορούν να γράψουν το μέλλον που ονειρευόμαστε!
Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που ήταν όλοι εκλεκτοί κι αγαπημένοι και συγκρότησαν μια εκπληκτική εκπαιδευτική ομάδα για φέτος Αυτό το τρίμηνο που χάθηκε θα είχε κάνει θαύματα με αυτούς τους εκπαιδευτικούς και λυπάμαι τόσο που χάθηκε. Αυτή η ομάδα όμως τα πήγε περίφημα και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και κράτησε αυτούς τους τρεις δύσκολους μήνες αναμμένη τη φλόγα της μάθησης για τους μαθητές μας! Φυσικά, αγαπητοί γονείς ήσασταν μαζί μας σε όλες αυτές τις φάσεις, πάντα εκεί να στηρίζετε και  να διαχειρίζεστε δύσκολα πράγματα. Όμως βγήκαμε νικητές και στα δύσκολα.. Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως και την υπηρεσία καθαριότητας του Σχολείου μας την κ. Έλλη Μανουρά και την κ. Πόπη Σαμόλη που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της υγείας όλης της σχολικής κοινότητας αυτές τις δύσκολες μέρες.
 Να ευχαριστήσω και την γυμνάστρια του Σχολείου κ Σαρηγεωργίου Ιωάννα για την επιμέλεια της εκδήλωσης αυτής που θα παρακολουθήσετε που με όλη της την καλή διάθεση, σε μια ιδιαίτερα σύντομη περίοδο, ανέλαβε να προετοιμάσει έστω και μια μικρή τελετή για να  μη φύγουν οι απόφοιτοι μας έτσι. Την ευχαριστώ πολύ για αυτή την υπέρβαση των δυνάμεών της καθώς και όλους τους συναδέλφους που συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτής της τελετής!
  Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά φορείς και ιδιώτες που στήριξαν το Σχολείο με θέρμη και αγάπη και είμαστε ευγνώμονες! Να εκφράσουμε και πάλι τη χαρά μας και τις ευχαριστίες μας στο σύλλογο γονέων για τη γιγάντια σκακιέρα που τι κρίμα δε μπορέσανε να χαρούνε τα παιδιά μας εφέτος αλλά και την όλη συμπαράστασή και στήριξή του στο θεάρεστο έργο της μόρφωσης των παιδιών μας.
Καλή επιτυχία στη γιορτή μας …….καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι για όλους..

 

Μοιραστείτε το

-

-->