Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες σε στίχους του Κώστα Φασουλά και μουσική του Νίκου Ξυδάκη το υπέροχο τραγούδι τους με τίτλο “Μην το ξεχάσεις το φιλί” στην πρώτη συνεργασία δυο καταξιωμένων καλλιτεχνών. Όπως αναφέρει στην ΑΝΩΓΗ ο Κώστας Φασουλάς “είναι η δική μου θέση για τα Ανώγεια που αγαπάμε, για τα Ανώγεια που δημιουργούν!”.

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο!

“Μην το ξεχάσεις το φιλί”

Μουσική: Νίκος Ξυδάκης Στίχοι: Κώστας Φασουλάς Ερμηνεία: Νίκος Ξυδάκης Πιάνο: Νίκος Ξυδάκης Ηχογράφηση-Μίξη- Mastering: Γιώργος Καρυώτης (Studio Sierra) Σκηνοθεσία video clip – Μοντάζ: Γιώργος Σπανός Φιλική Συμμετοχή: Νικολέτα Κίτσιου Παραγωγή: Artway ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ

Ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Μην το ξεχάσεις το φιλί» σε μουσική και ερμηνεία του ίδιου και στίχους του Κώστα Φασουλά. Το τραγούδι κυκλοφορεί οπτικοποιημένο, σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group και είναι παραγωγής Artway Τεχνότροπον. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία των δύο καταξιωμένων δημιουργών που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική μουσική σκηνή των τελευταίων δεκαετιών. Ο Νίκος Ξυδάκης στη μακρά καλλιτεχνική του πορεία που χαρακτηρίζεται από μία σπάνια δημιουργική δύναμη, συνέπεια και αξιοπρέπεια έχει επηρεάσει καθοριστικά τόσο τον ήχο, όσο και την κατεύθυνση του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού. Έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα απόλυτα προσωπικό ύφος που αφομοιώνει δημιουργικά στοιχεία των μεγάλων συνθετών του 20ου αιώνα, αλλά και επιρροές από την ελληνική και ανατολίτικη μουσική παράδοση που φέρει ως πολύτιμη κληρονομιά από τη γενέτειρα και τη μητέρα πατρίδα. Ο Κώστας Φασουλάς συγκαταλέγεται ανάμεσα στου πιο δημιουργικούς και σημαντικούς σύγχρονους στιχουργούς.

Αρθρώνει διακριτό ποιητικό, λόγο με χαρακτηριστικό τον πλούτο και τη ζωντάνια των εικόνων και των συναισθημάτων που εμπεριέχει και εκφράζει. Το τραγούδι «Μην το ξεχάσεις το φιλί» ως αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασίας των δύο αυτών σημαντικών δημιουργών δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί μία ευτυχή στιγμή. Η συγκινητική λιτότητα και πληρότητα της μουσικής που ακούγεται από ένα μοναχικό πιάνο και η χαμηλόφωνη ερμηνεία του συνθέτη που μοιάζει να έρχεται από ένα μακρινό άχρονο κόσμο, αναδεικνύει την ένταση και ευαισθησία του λόγου που κεντά με αέρινη κλωστή μία ιστορία για την μνήμη , την απουσία και την νοσταλγία της ευτυχίας. Το τραγούδι «Μην το ξεχάσεις το φιλί» έχει οπτικοποιηθεί εύστοχα από τον Γιώργο Σπανό και κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->