Μια έκπληξη περιμένει τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου  Ανωγείων, θα ξαναγυρίσουν από Δευτέρα, κοντά στους δασκάλους τους και στους συμμαθητές τους, στο φυσικό τους  χώρο το Σχολείο , μετά από πολύμηνη απουσία όλων, για την προστασία τους από τον κορονοϊό.

Μια γιγάντια σκακιέρα διαστάσεων 2,80 επί 2,80, δώρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων , έχει στηθεί στο αμφιθέατρο του Σχολείου,  και θα την  έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές  να ακονίζουν το μυαλό τους από την επόμενη σχολική χρονιά. Εφέτος δυστυχώς και για το  υπόλοιπο διάστημα,  οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την κοινή χρήση αντικειμένων από τους  μαθητές.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Έφη Χατζάκη:

“Αγαπητοί Γονείς

Η επάνοδος στο Σχολείο, θα αναθερμάνει τις σχέσεις των μαθητών με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους και σκοπό  έχει περισσότερο να καλύψει συναισθηματικά κενά  παρά γνωστικούς στόχους. Υπάρχει ένα ανοιχτό θέμα μαθητών- Σχολείου, όπως μας είπαν οι συντονιστές και οι ψυχολόγοι, το οποίο πρέπει να κλείσει και να μην αφήσει πίσω κάποια εκκρεμότητα!

Το Σχολείο θα λειτουργήσει με τμήματα και υποτμήματα των δέκα μαθητών προκειμένου να τηρούνται οι  ενδεδειγμένες αποστάσεις. Δεν θα γίνεται πρωινή συγκέντρωση στο προαύλιο αλλά οι μαθητές θα οδηγούνται κατευθείαν  στις τάξεις τους από τους δασκάλους τους και στο διάλειμμα  θα οδηγούνται από το δάσκαλό τους, αποκλειστικά σ το δικό τους οριοθετημένο χώρο για να ξεκουράζονται. Από εκεί θα τους παραλαμβάνει ο δάσκαλός τους και θα τους οδηγεί πάλι στην τάξη, τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις. Κατά το σχόλασμα οι μαθητές με σειρά θα οδηγούνται στην έξοδο. Παράλληλα θα τηρούνται και όλοι οι άλλοι κανονισμοί υγιεινής, χρήση αντισηπτικών, ανοιχτά παράθυρα, καθημερινές οδηγίες προφύλαξης, κ.τ.λ.

Το σχολείο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές τη Δευτέρα και καλεί τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εκτός  κι αν υπάρχουν κάποιοι σοβαροί λόγοι…

Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ευγενική του προσφορά  της γιγάντιας σκακιέρας αλλά και μιας μικρής καθώς και αθλητικού υλικού. Είμαστε σίγουροι πως θα δώσει μεγάλη χαρά στους μαθητές μας και ανυπομονούμε να έρθει ο Σεπτέμβριος να τη χρησιμοποιήσουμε!! Για την ώρα θα την χαιρόμαστε  μόνο με τα μάτια!”

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->