Η χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ για οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και επικύρωση ουσιαστικά της βαθμολογίας όπως αυτή ήταν όταν διακόπηκαν λόγω  κορονοϊού, βγάζει μεγάλο χαμένο τον Αετό Ανωγείων που παραμένει στην τρίτη θέση της Β2 ΕΠΣΗ και ελπίζει πια μόνο  στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών για την άνοδο του. Η διακοπή θυμίζουμε είχε γίνει λίγες μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Αετό και τον ΟΦΑΜ στα Ανώγεια όπου με νίκη η ομάδα μας θα εξασφάλιζε την άνοδο και ίσως και τον τίτλο του πρωταθλητή καθώς την τελευταία αγωνιστική θα αγωνιζόταν και πάλι εντός έδρας με την ουραγό Δόξα Ηρακλείου.

Η τελική λοιπόν βαθμολογία στην κορυφή μετά την οριστική λήξη έχει ως εξής:

ΟΦΑΜ 45

Τύλισος 43

Αετός 42

Ραύκος 39

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ την άνοδο στην επόμενη κατηγορία παίρνει ο ΟΦΑΜ ο οποίος στέφεται και πρωταθλητής στη Β2 ΕΠΣΗ. Για τις άλλες θέσεις η ΕΠΟ όρισε ως υπεύθυνη την ΕΠΣΗ να αποφασίσει, όπως και στις υπόλοιπες κατηγορίες του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Θα υπάρξουν συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και όταν ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα δούμε που θα αγωνίζεται ο Αετός τη νέα χρονιά. Οι Ανωγειανοί πάντως επιθυμούν την άνοδο τους στο Α2 κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει αν αναλογιστούμε ότι ίσως κάποιες ομάδες δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής εκεί ή αν κάποιες από το Β’Τοπικό δηλώσουν αδυναμία ανόδου. Οι συζητήσεις αυτές πάντως αναμένεται να διαρκέσουν και οι αποφάσεις αναμένονται αργότερα και όχι άμεσα τις επόμενες μέρες.Πάντως το ζήτημα αν θα γίνει αναδιάρθρωση δεν έχει αμφισβήτηση καθώς αυτή θα συμβεί δεδομένα.

Όπως και να έχει η απόφαση της ΕΠΟ που ήταν ίσως και η ενδεδειγμένη αυτή την περίοδο, αφήνει όμως μια πικρία σε διοίκηση, παίχτες και προπονητές του Αετού που είχαν τη τύχη στα χέρια και τα πόδια τους και πλέον το μπαλάκι πηγαίνει στα γραφεία της ΕΠΣΗ Ηρακλείου.

Η ΑΝΩΓΗ συνομίλησε με τον Αντιπρόεδρο του Αετού Ανωγείων Γιάννη Σαλούστρο που από τη πρώτη στιγμή μετά την απόφαση βρίσκεται μαζί με τον πρόεδρο Στέλιο Ξυλούρη και άλλα μέλη του Δ.Σ στα κέντρα αποφάσεων της ΕΠΣΗ, ώστε ο Αετός να βρίσκεται στα σημεία που θα παρθούν οι αποφάσεις και να συμμετέχει ενεργά σε αυτές. Ο Γιάννης Σαλούστρος αναφέρει:

“Όλο το συμβούλιο βρισκόμαστε σε επαφή και κανονίζουμε μια συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στα Ανώγεια για να αποφασίσουμε τη στρατηγική μας και πως θα σχεδιάσουμε την επόμενη χρονιά. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής από την ΕΠΣΗ είναι ότι σίγουρα θα γίνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Όσον αφορά το πως θα διαμορφωθούν οι κατηγορίες έχουν πέσει σχεδόν τριάντα προτάσεις στο τραπέζι οπότε καταλαβαίνουμε ότι η συζήτηση αυτή θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. Αυτό που η ΕΠΣΗ έχει υποσχεθεί είναι ότι δεν θα αδικηθεί καμία ομάδα που προσπάθησε στη χρονιά που έληξε είτε να ανέβει κατηγορία είτε να σωθεί. Και ο Αετός είναι βέβαια μια από αυτές τις ομάδες καθώς μέχρι και δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με μεγάλες πιθανότητες το πρωτάθλημα.

Πρέπει να δούμε ποιες ομάδες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και του χρόνου καθώς πιθανόν πολλές να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής, βλέπουμε ότι ο κορονοΪός πραγματικά χτυπάει πολύ το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.Κάποιες ομάδες θα σταματήσουν να υφίστανται δε θα λειτουργούν καν. Αυτό θέλουμε να αποτρέψουμε να συμβεί στα Ανώγεια και ζητάω και από εδώ την στήριξη Ανωγειανών είτε μένουν στα Ανώγεια είτε όχι, αλλά και των τοπικών αρχών ώστε να βρεθούν στο συμβούλιο που θα ορίσουμε και να στηρίξουν τον Αετό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->