Τελείται, αύριο Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 09:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Όπλων, Στρ. Καλλάρη αρ. 57, στα Κάτω Πατήσια, Αθήνα, το 40ήμερο μνημόσυνο της Άννας Ανδρεαδάκη, συζύγου του Νικήστρατου Ανδρεαδάκη (Γεγέ) και μητέρας της προέδρου του Συλλόγου Ανωγειανών Αθήνας, Ζαχαρένιας Ανδρεαδάκη, η οποία «έφυγε» την Παραμονή των απερχόμενων Χριστουγέννων.
Σεμνή, περήφανη και πάντα χαμογελαστή, η Άννα Ανδρεαδάκη, υπήρξε, για όσους την γνώρισαν, παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας. Για όσους δεν είχαν την τύχη να την γνωρίσουν, ήταν μια γυναίκα που εκπλήρωσε με επιτυχία όλους του ρόλους, που η ζωή της απένειμε.
Σα θυγατέρα, στάθηκε ακλόνητη πλάι στους γονείς της ως το τέλος, αντιμετωπίζοντας με υπομονή και απαράμιλλη δύναμη τα προβλήματα υγείας τους.
Σαν αδελφή, παρ’ ό,τι μικρότερη από τον αδελφό της, στάθηκε δίπλα του με τη στοργή, την αγάπη και την αυστηρότητα που επιδεικνύει μια μητέρα στο παιδί της.
Σα σύζυγος, αγάπησε, τίμησε και φρόντισε τον σύντροφό της, στα εύκολα και στα δύσκολα, από τα πρεσβευτικά σαλόνια, ως και την ιδιόρρυθμη Ανωγειανή κοινωνία, που τόσο αγάπησε κι εκείνη την αγκάλιασε, όπως της άξιζε, σα να ήταν αυτόχθονο μέλος της.
Σαν νύφη δεν ξεχώρισε ποτέ την οικογένεια του συντρόφου της από τη δική της, ούσα πάντα παρούσα σε κάθε ευχάριστη, αλλά και δύσκολη στιγμή.
Σα θεία ήταν για όλα τ’ ανίψια της δεύτερη μάνα, έτοιμη να τα παρηγορήσει, να τα συμβουλέψει, αλλά και να τα «μαλώσει», όπου χρειάστηκε, με την ίδια άδολη αγάπη και ειλικρινή στοργή, που έπραττε και για το παιδί της.
Σαν πεθερά, δεν ξεχώρισε στιγμή τον σύντροφο της κόρης της, από την ίδια, επιδεικνύοντάς του μια ασύγκριτη αδυναμία και φροντίδα.
Σαν ξαδέλφη, φίλη, κοινωνική συναναστροφή, εξέφραζε πάντα με τόλμη και επιχειρήματα τη γνώμη της, ήταν εχέμυθη και σοβαρή, αποφεύγοντας να εμπλακεί ή να προκαλέσει κοινωνικά σχόλια.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που τ’ όνομά της, Άννα, ήταν μέρος της λέξης «μάννα». Δώρο σταλμένο απ’ το Θεό, για όλους όσους βρέθηκαν στο δρόμο της.
Αλλά και της λέξης «μάνα». Γιατί γι’ αυτό κυρίως γεννήθηκε. Γιατί ο ρόλος της αυτός, είναι που καθ’ όλα την προσδιόριζε, αλλά και καθόρισε την πορεία ζωής της θυγατέρας της, Ζαχαρένιας. Μόνη της αγωνία και επιδίωξη σα μητέρα, να συντελέσει, μαζί με τον σύντροφό της, στην ανάπτυξη μιας υγειούς, ισορροπημένης, ανεξάρτητης και αυτάρκους προσωπικότητας, με οδηγό την ευαισθησία, την κοινωνική προσφορά, την ειλικρίνεια και την ευθύτητα.
Παρ’ όλ’ αυτά, το «τέλος» ήρθε απρόσμενα νωρίς, τη νύχτα της Παραμονής των Χριστουγέννων, για να ανέλθει, μαζί με τους άλλους αγγέλους, στην θέση που της άρμοζε, πλάι στον Κύριο.

Ας αναπαυθεί εν Ειρήνη…Αιωνία η μνήμη της.

-Στην μνήμη της Άννας Ανδρεαδάκη, η οικογένεια της προσέφερε το ποσό των 100 ευρώ στην ΑΝΩΓΗ, χρήματα που θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και των δωρεάν φροντιστηρίων που γίνονται στον χώρο για μαθητές, ενήλικες και πρόσφυγες. Ευχαριστούμε θερμά.

Μοιραστείτε το

-

-->