Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται και στα Ανώγεια το μάζεμα του ελαιοκάρπου, σε μια καλή χρονιά όπως όλα δείχνουν για το χωριό. Οι καιρικές συνθήκες το τελευταίο δεκαήμερο ευνόησαν τους παραγωγούς που δουλεύουν εντατικά στις περιουσίες τους.

Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε την λειτουργία του και το ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανωγείων. Το ωράριο λειτουργίας του είναι καθημερινά από τις 2 μ.μ έως τις 6 μ.μ ώρες στις οποίες μπορείτε να πηγαίνετε την παραγωγή σας στηρίζοντας παράλληλα το ελαιουργείο του τόπου μας.

Τα Ανώγεια δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα με τον δάκο, όπως σε άλλες περιοχές της Κρήτης, καθώς γίνεται καλή δουλειά με το ράντισμα των ελιών. Άλλωστε κάθε χρόνο, ανάλογα με την εικόνα της παραγωγής γίνονται πάντα ένα με δυο επιπλέον ραντίσματα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ανωγείων, και με αυτό τον τρόπο προστατεύεται στο μέτρο του δυνατού ή παραγωγή. Παράλληλα η οξύτητα είναι σε καλά επίπεδα στο χωριό όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία (4 με 5 γραμμές)

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->