Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα για τα Εισόδια της Θεοτόκου, στην εκκλησία δίπλα στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, παρουσία πλήθους πιστών και των απογόνων των αείμνηστων Ορέστη και Δόξας Σαμόλη που ήταν οι ιδρυτές της εκκλησίας. Ένα τάμα ζωής για την “Δόξα του Αί Γιώργη” που είχε ονειρευτεί για αυτό μαζί με τον άντρα της και τελικά κατάφερε να το πραγματοποιήσει το 1995, 11 χρόνια μετά το θάνατο του αγαπημένου της Ορέστη. Η Δόξα Σαμόλη πέρασε και αυτή στην αιωνιότητα πρόσφατα, αλλά τα παιδιά της κρατούν πάντα ζωντανό και ενεργό το εκκλησάκι ακολουθώντας μια παράδοση 25ετίας!

Ο Ορέστης Σαμόλης υπήρξε ένας από τους σημαντικούς Ανωγειανούς με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας και μνημονεύεται ακόμα για τις πράξεις του αν και αισίως έχουν περάσει 35 χρόνια από τον θάνατο του.

Γεννημένος το 1932, πέρασε σαν έφηβος τις κακουχίες του πολέμου και την ισοπέδωση του χωριού μαζί με την οικογένεια του. Στάθηκε στα πόδια του και εργάστηκε στα Ανώγεια για πολλά χρόνια ως ταχυδρομικός υπάλληλος. Μέχρι το τέλος της ζωής του συμμετείχε ενεργά στην ενορία του Αγίου Γεωργίου, προσφέροντας τον εαυτό του και τις υπηρεσίες του ως επίτροπος και ταμίας.

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που μίλησαν μετά τον θάνατο του για τις πολλές φιλανθρωπίες και αγαθοεργίες που έκανε σε συγχωριανούς που το είχαν ανάγκη. Όσο ήταν εν ζωή ο Ορέστης δεν επιθυμούσε να μιλάνε για τη βοήθεια που προσέφερε.Το έκανε κρυφά και μόνο για τον συνάνθρωπο, όχι για να του δώσουν παράσημα.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 52 ετών στις 23 Φεβρουαρίου του 1984 χτυπημένος από τον καρκίνο.Άφησε όμως πίσω του ισχυρή παρακαταθήκη που ακολουθούν τα παιδιά του, μετά και το θάνατο της Δόξας στις 20 Φεβρουαρίου 2018.

Η Δόξα υπήρξε από τις εμβληματικές μορφές της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι, με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία των Ανωγείων.

 Φωτογραφίες: Μανόλης Σαμόλης

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->