Συγκίνησαν και χειροκροτήθηκαν θερμά οι μαθητές της πρώτης τάξης του Σταυράκειου Λυκείου Ανωγείων, με την εξαιρετική σε δομή, ροή και ποιότητα εκδήλωση τους για την επέτειο του Πολυτεχνείου, 46 χρόνια μετά το ηχηρό “χαστούκι” των φοιτητών ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών. Με προετοιμασία ενός μηνός τα παιδιά συνέχισαν μια παράδοση δεκαετιών, όπου το Λύκειο Ανωγείων τιμάει κάθε Νοέμβριο τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, αλλά και κάθε πράξη αντίστασης ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή Φασισμού.

Εξαιρετικές ερμηνείες τραγουδιών από μαθητές και μαθήτριες σε τραγούδια , όπως το “Ένα το Χελιδόνι”, το “Προσκυνώ τη χάρη σου Λαέ μου”, ο “Δρόμος”, ο ¨Στρατιώτης”, το “Αθώο Αίμα”, τα “Κανόνια”, το “Ακορντεόν”, τα “Χαρακώματα”, το “Σχοινί” και το “Πότε Θα κάνει Ξαστεριά”. Όμορφες απαγγελίες ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου, του Τάσου Λειβαδίτη, της Κωστούλας Μητροπούλου και άλλων κορυφαίων μας ποιητών και εξαιρετικές αναγνώσεις για το χρονικό της ημέρας αλλά και τα μηνύματα που μετέδιδαν οι φοιτητές από τον ραδιοφωνικό σταθμό που είχαν δημιουργήσει τότε. Συγκινητική η στιγμή που η μαθήτρια Αριστέα Σμπώκου απάγγειλε το ποίημα “Θέλω να κλάψω” του αείμνηστου θείου της Γιώργη Σμπώκου “Ατζαρογιώργη”, ενώ συγκλονιστική και η αφήγηση της Ελένης Μανουρά στο βίντεο με τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, όπως και η επιμέλεια του βίντεο από τον Γ. Χαιρέτη όπου ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ο Σταύρος Σαλούστρος αφηγήθηκαν την ιστορία όπως την έζησαν μέσα από το Πολυτεχνείο.

Την εκδήλωση άνοιξαν με ομιλίες για την επέτειο, η διευθύντρια του Λυκείου Ανωγείων Μαίρη Μπαγκέρη και ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Μπράβο παιδιά!

Μουσική: Ευριπίδης Σαλούστρος, Χάρης Φασουλάς

Τραγούδι: Βάλια Νταγιαντά, Ολυμπία Σφυρή, Γιάννης Σκανδάλης, Νάνσυ Ξυλούρη, Δημήτρης Χαιρέτης

Πρόλογος και επίλογος : Ηρώ Φασουλά

Απαγγελίες ποιημάτων: Γιώργος Μπέρκης, Μαρία Καμαρίτη,Ειρήνη Ξυλούρη, Αριστέα Σμπώκου, Άννα Στροέβα, Φρόσω Ξυλούρη, Ρένα Ρούλιου,

Βίντεο νεκρών: Ελένη Μανουρά

Χρονικό: Νίκος Ξυλούρης, Βαγγελιώ Μέμμου

Ραδιοφωνικός σταθμός:Χρύσα Πασπαράκη, Μαρία Χαιρέτη

ΑΝΩΓΗ

-Φώτο:Τζούλια Νταγιαντά

 

Μοιραστείτε το

-

-->