Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00 (τελετή έναρξης στις 16.30) θα ξεκινήσουν οι παρτίδες των τεσσάρων (4) Διεθνών κλειστών τουρνουά που θα φιλοξενηθούν στα Ανώγεια, στην αίθουσα κάτω από την τράπεζα Πειραιώς και θα διαρκέσουν από τις 11 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου με διοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων, τον ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων και τον ΟΑΑ Ηράκλειο και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και τον Δήμο Ανωγείων.

Στα 4 τουρνουά που θα είναι round robin 9 γύρων θα λάβουν μέρος 40 πολλοί ισχυροί σκακιστές από 16 διαφορετικές χώρες: Ελλάδα, Νορβηγία, Ινδία, Ισλανδία, Αγγλία, Δανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ελβετία, Ιταλία, Ουκρανία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο και Βέλγιο θα εκπροσωπηθούν με σκακιστές στην μεγάλη αυτή διοργάνωση. Η μάχη θα δοθεί με έπαθλο τους δύο μεγαλύτερους τίτλους στο παγκόσμιο σκάκι, αυτόν του Internation Master (Διεθνής Μετρ) και του International Grandmaster (Διεθνής Μεγάλος Μετρ). Στα 3 από τα 4 γκρουπ οι παίχτες που δεν τους έχουν κατακτήσει ήδη θα μπορούν να διεκδικήσουν και τους δύο τίτλους, ενώ στο 4ο μόνο τον τίτλο του Διεθνούς Μετρ.

Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες συμμετοχές είναι οι εξής: Ο Βούλγαρος GM Αλεξάντερ Ντέλτσεφ διαθέτει το μεγαλύτερο έλο από όλους τους συμμετέχοντες (2568), ενώ έχουμε επίσης τον θρυλικό Λιθουανό GM Εντουάρντας Ροζεντάλις (2533), τον Ρώσο GM Βαντίμ Μοϊσένκο (2543) ο οποίος ήταν και ο νικητής του 8ου διεθνούς ανοιχτού τουρνουά των Ανωγείων πριν 1 μήνα, τον επίσης Ρώσο GM Ευγένι Λέβιν, τον …Ανωγειανό πλέον GM Αλμπέρτο Ντάβιντ (2533) από την Ιταλία, τους Έλληνες GM Γιάννη Νικολαϊδη (2530) και Σπύρο Καπνίση (2465), τον Ισλανδό GM Χέλγκι Γκρέταρσον, τον Ουκρανό GM Εμίλ Μιρζόεφ καθώς επίσης και αρκετούς διεθνής μετρ με ξεχωριστή παρουσία του επίσης …Ανωγειανού από το Μαυροβούνιο και μέλους πλέον της ομάδας του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων Ντούσαν Λέκιτς, αλλά και των ισχυρών Ουκρανών διεθνών μέτρ Πενγκ και Μπογκντάνοφ, αλλά φυσικά και ο Έλληνας Διεθνής Μετρ πλέον μετά από τις δύο συνεχόμενες νόρμες που κατέκτησε στα διεθνή τουρνουά των Ανωγείων και των Χανίων πριν μερικές ημέρες, Γιώργος Γκούμας.

Από τους διεκδικητές των τίτλων ξεχωρίζουν ο 14χρονος Ινδός Μάνις, ο Δημήτρης Αλεξάκης, ο Ευγένιος Ιωαννίδης, ο Δημήτρης Κατοπόδης, ο Γιώργος Μήτσης, ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο Παναγιώτης Χριστοδούλου ενώ ξεχωριστή χαρά για εμάς είναι η συμμετοχή και πάλι της Αναστασίας Αβραμίδου η οποία είναι μια από τις ισχυρότερες Ελληνίδες σκακίστριες. Δεν θα πρέπει επίσης να παραλείψουμε την συμμετοχή ενός ακόμα δικού μας ανθρώπου, καθώς στο τουρνουά θα αγωνιστεί και ο Fide Master Σωτήρης Λογοθέτης, …Ανωγειανός πλέον και αυτός, με την φανέλα του ΣΟ Ανωγείων.

Επικεφαλής διαιτητής της διοργάνωσης θα είναι ο Παναγιώτης Ελευθεράκης με διευθυντή αγώνων τον Κώστα Κλώκα.

Αναμένεται να παιχθεί πολύ καλό σκάκι όπως κάθε χρόνο σε αυτά τα τουρνουά, ενώ φυσικά θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση των παρτίδων στο διαδίκτυο μέσω του http://www.chess24.com με ζωντανό σχολιασμό από τον σκακιστή του ΣΟ Ανωγείων Νίκο Σαρακενίδη.

 

Οποιοσδήποτε θέλει να παρακολουθήσει ζωντανά τις παρτίδες μπορεί φυσικά να το κάνει επισκεπτόμενος την αίθουσα κάτω από την τράπεζα Πειραιώς (εννοείται ότι η είσοδος είναι δωρεάν) αρκεί να έχει στην αθόρυβη λειτουργία το κινητό του τηλέφωνο και βέβαια να παραμείνει σιωπηλός. Επίσης θα λειτουργεί μέσα στην αίθουσα ο προτζέκτορας ο οποίος θα παρουσιάζει πανοραμική εικόνα του τουρνουά στην οθόνη του, με όλες τις παρτίδες στην τρέχουσα θέση της κάθε μιας.

Θερμά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργανωτές μας Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και φυσικά τον Δήμο Ανωγείων που είναι δίπλα στις προσπάθειες μας από την πρώτη στιγμή με κάθε τρόπο, καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σισάρχων και την εταιρία Androidus για την δωρεάν παραχώρηση των τραπεζιών πάνω στα οποία θα παιχθούν οι παρτίδες. Ευχαριστούμε επίσης την εταιρία Ρούβας για την δωρεάν προσφορά εμφιαλωμένου νερού για τις ανάγκες των σκακιστών καθώς και το προσωπικό της Εστίας Ανωγείων για την συνεχή υποστήριξη των προσπαθειών μας. Τελειώνοντας ευχαριστούμε την ΑΝΩΓΗ για την προβολή των δράσεων μας.

Με την διοργάνωση αυτή τελειώνει μια θαυμάσια χρονιά, η σπουδαιότερη ως τώρα στην ιστορία των σωματείων μας, με τον ΣΟ Ανωγείων να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Β Εθνικής και να αγωνίζεται πλέον στον προκριματικό όμιλο της Α Εθνικής και με τα διεθνή τουρνουά μας – ανοιχτό και κλειστά – να ξεπερνούν κάθε προσδοκία!

Στις 15 Σεπτέμβρη ξεκινάμε με τις καινούριες εγγραφές μια νέα χρονιά που ευχόμαστε να είναι το ίδιο επιτυχημένη και γεμάτη με αυτή που πέρασε! Και γιατί όχι κι ακόμη παραπάνω!

 

Μοιραστείτε το

-

-->