Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ θα τελεστεί ο Εσπερινός και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην εκκλησία του Αγίου Αριστείδη, στην υπέροχη τοποθεσία “Κορίτσι” σε υψόμετρο 1300 μέτρων στον Ψηλορείτη! Πρόκειται για το τελευταίο μεγάλο πανηγύρι των κτηνοτροφικών οικογενειών των Ανωγείων στο βουνό, με οικοδεσπότες της οικογένεια Μανουρά που υποδέχεται και φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκεπτών.

Οι Μανουράδες ετοιμάζονται πυρετωδώς για το τραπέζι που θα παραθέσουν σε όλους τους προσκυνητές, όπου οι υπέροχες Ανωγειανές γεύσεις θα έρθουν σε πλήρη αρμονία με την ασύγκριτη ομορφιά της τοποθεσίας!

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αριστείδη στο “Κορίτσι” θεμελιώθηκε το 1988 από την οικογένεια Μανουρά και είναι το τελευταίο χρονικά πανηγύρι καθώς στη συνέχεια ακολουθεί ο βαρύς χειμώνας και το χιόνι που απλώνεται σε όλο το βουνό. Λόγω του μεγάλου υψομέτρου των 1300 μέτρων όσοι ανηφορίσετε και φέτος θα πρέπει να εφοδιαστείτε με βαριά ρούχα, καθώς οι θερμοκρασίες  είναι ιδιαίτερα χαμηλές και αυτή την περίοδο. Χρόνια πολλά!

Μοιραστείτε το

-

-->