Μυρωδιά από κίτρο, πορτοκάλι και κεράσι, μια ρακί κερασμένη και ένας δίσκος να γρατζουνάει στο παλιό πικ-απ πάνω στο τραπέζι του καφενείου του “Νιναντρέα” στα Σίσαρχα, που ζωντανεύει ξανά μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες σιγής! Μια επιγραφή με χαραγμένες τις λέξεις “Αγροτικό δισκοπωλείο” μια ιδέα του στιχουργού Κώστα Φασουλά και ένας χώρος στα υπέροχα και γραφικά Σίσαρχα που είναι η φυσική συνέχεια της οικογένειας Αεράκη, που εδώ και 45 χρόνια προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τα μέγιστα στη μουσική παράδοση της Κρήτης και των Ανωγείων, με το ξακουστό δισκοπωλείο και τις μουσικές παραγωγές τους!

“Το Αγροτικό δισκοπωλείο” στα Σίσαρχα θα έχει την πρώτη του επίσημη πρεμιέρα την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 9 μ.μ, με τις μουσικές και τις μελωδίες των Βασίλη Ξυλούρη, Νίκου Βλατά, Μαρίας Κώτη και Βασίλη Συλιγάρδου με κρητικά και ρεμπέτικα ακούσματα.. Πιο πριν στις 8 μ.μ Ο Γιάννης Ανδρόνογλου και ο Νίκος Κατσαράκης θα πραγματοποιήσουν εμφάνιση στο Αγροτικό δισκοπωλείο! Ο Γιάννης Ανδρόνογλου θα ερμηνεύσει το Koyunbaba op. 19 του Carlo Domenicon και από τον δίσκο Travelling τα Travelling, Fantasia on a Thracian folksong, Mandilatos Impressions, έργα βασισμένα στη Θρακική Μουσική Παράδοση. Μαζί με το Νίκο Κατσαράκη θα ερμηνεύσουν διασκευές για δύο κιθάρες παραδοσιακών κρητικών θεμάτων (“Crete” από τον δίσκο Yiannis Andronoglou-Travelling και “ο ήλιος εβασίλεψε” (μτγρ..: Ν. Κατσαράκης)

Οι μουσικές θα αντηχήσουν ξανά σε ένα χώρο που έφτιαξαν με μεράκι ο Μιχάλης Αεράκης και ο γιος του Ανδρέας, με σεβασμό και τιμή στους προγόνους τους Ανδρέα και Ελένη Αεράκη που διατηρούσαν εκεί για δεκαετίες ένα μικρό καφενείο!Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του χώρου:

“Στην ρίζα μας, στα Σίσαρχα Ανωγείων Μυλοποτάμου, ανακαινίσαμε ένα χώρο που κουβαλάει παλιές αναμνήσεις από το καφενείο του παππού και της γιαγιάς μας.Το βαφτίσαμε “Αγροτικό δισκοπωλείο” θέλοντας να παντρέψουμε το άρωμα του καφενείου του χωριού με τις μουσικές παραγωγές που έχουμε στο ενεργητικό μας από το 1975.

Αυτός ο χώρος θα φιλοξενεί παρουσιάσεις δίσκων και βιβλίων, θα μυήσει τον ξένο επισκέπτη την μουσική και τη φιλοξενία του τόπου μας μέσα από τη ζωντανή του παράδοση, στις γεύσεις των εποχιακών τοπικών εδεσμάτων της περιοχής και τέλος στο να ανακαλύψει τον πραγματικό πυρήνα της ζωής του Κρητικού..”ολοκληρώνουν.

Ευχόμαστε καλή αρχή στους εμπνευστές αυτής της υπέροχης ιδέας και τους δημιουργούς του χώρου! Πάντα με υγεία να προωθούν τον πολιτισμό των Ανωγείων και της Κρήτης γενικότερα..

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->