2.595 είναι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου, για τον Δήμο Ανωγείων, τις Ευρωεκλογές και την Περιφέρεια Κρήτης. Οι τριπλές κάλπες θα στηθούν στα Ανώγεια σε έξι (6) εκλογικά τμήματα στο Δημοτικό σχολείο και στο Σταυράκειο Γυμνάσιο. Αναλυτικά:

-59ο εκλογικό τμήμα, δημοτικό σχολείο Ανωγείων, αίθουσα 1. Εκλογείς που θα ψηφίσουν: Από Αγαθοκλεους Αγγελική έως Δριβάκου Βασιλική.

-60ο εκλογικό τμήμα, δημοτικό σχολείο Ανωγείων, αίθουσα 2. Εκλογείς που θα ψηφίσουν: α)Από Εμμανουήλ Αγάπη, έως Κοντόκαλου Περσεφόνη.β)Οι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους(αρ.27 π.δ. 26/2012 εκλογείς που υπηρετούν στο Αστυνομικό τμήμα Ανωγείων.

-61ο εκλογικό τμήμα, δημοτικό σχολείο Ανωγείων, αίθουσα 3. Εκλογείς που θα ψηφίσουν: Από Κοτσαρίδου Σωσάννα έως Μπαλάφας Γεώργιος.

-62ο εκλογικό τμήμα, Γυμνάσιο Ανωγείων, αίθουσα 1. Εκλογείς που θα ψηφίσουν: Από Μπερδούση Ειρήνη έως Ρουμπάκη Μαρίνα.

-63ο εκλογικό τμήμα, Γυμνάσιο Ανωγείων, αίθουσα 2. Εκλογείς που θα ψηφίσουν:Από Σαλούστρος Αριστείδης έως Σπαχής Οδυσσεύς.

-64ο εκλογικό τμήμα, Γυμνάσιο Ανωγείων, αίθουσα 3. Εκλογείς που θα ψηφίσουν:Από Σπιθούρη Αγάπη έως Ψωμάς Εμμανουήλ.

Σημειώνεται, ότι σε αυτές τις εκλογές, οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο γειτονικά τμήματα, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Περιφέρεια και για τον Δήμο και την Κοινότητα. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε με σταυρό προτίμησης. Στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου έχουν, για πρώτη φορά, όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών. Άρα για τις Εκλογές του 2019, μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/2002 μέχρι και 31/12/2002.Μπορείτε να ψηφίσετε  με την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριό σας,  την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.Για τις ευρωεκλογές, οι ψηφοφόροι θα εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ τεσσάρων κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξουν.

Στα Ανώγεια στις δημοτικές εκλογές μπορείτε να επιλέξετε  έως τρεις σταυρούς προτίμησης σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Για τις περιφερειακές εκλογές, με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του:

-Προς έναν υποψήφιο σύμβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως και 3 περιφερειακοί σύμβουλοι.

-Προς έναν ή δύο υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από 4 έως και 7 περιφερειακοί σύμβουλοι.

-Προς έναν ή δύο ή τρεις υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από 8 έως και 12 περιφερειακοί σύμβουλοι.

-Προς έναν ή δύο ή τρεις ή τέσσερις υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από 12 περιφερειακοί σύμβουλοι.

Τα αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (https://ekloges.ypes.gr/).

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->