Την Κυριακή 31 Μαρτίου θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Αρμί το σαρανταήμερο μνημόσυνο , για την Δέσποινα Δακανάλη, την αγαπητή Βολτέρα, που έφυγε στις 21 Φεβρουαρίου σκορπίζοντας θλίψη στο χωριό, τος συγγενείς και φίλους της.

Η οικογένεια της καλεί όλους να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη της. Ο σύζυγος της Εμμανουήλ Δακανάλης ή “Κανάνες” προσέφερε το ποσό των 50 ευρώ στη μνήμη της αγαπημένης του συντρόφου για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Η Δέσποινα Δακανάλη-Βολτέρα, ένας σπουδαίος άνθρωπος γεμάτος ιδέες και δράσεις “έφυγε” στα 70 της χρόνια. Ερχόμενη ως νύφη στα Ανώγεια, από την Κεφαλλονιά όπου καταγόταν, στην δεκαετία του ’70 άνοιξε ένα από τα πρώτα φροντιστήρια Αγγλικών εκείνης της εποχής όχι μόνο για το χωριό μας αλλά και για ολόκληρο τον ορεινό Μυλοπόταμο. Παράλληλα για πολλά χρόνια έδειχνε το ταλέντο της και στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου στο Αρμί όπου βρισκόταν ως ψάλτρια. Περήφανη και ηρωίδα Μάνα, άντεξε για χάρη της οικογένειας της τον χαμό της κόρης της Ρηνούλας που πέθανε άδικα σε ηλικία μόλις έξι ετών στην δεκαετία του 1980.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που την σκεπάζει. Αιωνία η μνήμη της.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->