Σειρά επαφών στην Αθήνα σε Υπουργεία  θα έχει ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης, μέχρι και την Παρασκευή 8 Μαρτίου για σημαντικά θέματα του Δήμου αλλά και έργων ανάπτυξης για την περιοχή που αναμένουν την τελική έγκριση. Πιο συγκεκριμένα ο Μανόλης Καλλέργης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας Παναγιώτη Κορκολή και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό. Στις συναντήσεις του θα τον συνοδεύει και ο Αντιδήμαρχος Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος.

Κυριότερα θέματα που θα θέσει ο Δήμαρχος Ανωγείων στις επαφές του θα είναι έργα και μελέτες που αφορούν το πρόγραμμα “Φιλόδημος” που ενισχύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κυριότερα ζητήματα στην ατζέντα του κ.Καλλέργη είναι η ανάπλαση και διαμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου Ανωγείων, ένα έργο ύψους 744.000 ευρώ αλλά και η ανάπλαση του δρόμου που οδηγεί από το Μετόχι στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Επίσης στο Υπουργείο Ανάπτυξης θα τεθεί το ζήτημα της ανάπλασης του δρόμου που οδηγεί στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, αλλά και άλλα που αφορούν την περιοχή των Ανωγείων και του Ψηλορείτη.

Όπως αναφέρει ο Εμμανουήλ Καλλέργης μετά τις πρώτες του επαφές στην Αθήνα:

“Η επίσκεψη μου στην Αθήνα και στα Υπουργεία που μας αφορούν για τα έργα που θέλουμε να φτιάξουμε είναι καταρχήν θετική και το ίδιο πιστεύω θα συμβεί και με την ολοκλήρωση των επαφών μου την Παρασκευή. Κάποια από τα έργα που καταθέσαμε ή θα καταθέσουμε είναι ήδη ώριμα και έτοιμα να ξεκινήσουν, ενώ σε άλλα περιμένουμε να ενταχθούν σε κάποια προγράμματα για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια. Θεωρώ ότι με τους πλήρεις φακέλους που καταθέτουμε αυτό θα συμβεί άμεσα και η έναρξη των έργων αυτών θα συμβάλλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας..”

 

Μοιραστείτε το

-

-->