Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ  ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ή ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Ανοίγει δρόμους για να φορτώσουν στους δημότες και τις δαπάνες της πυρόσβεσης.

Όλοι θυμούνται βέβαια τις αντιμνημονιακές διακηρύξεις του κ Καλλέργη, ότι θα αντιπαλέψει τα μνημόνια, ότι θα διεκδικήσει πόρους και χρηματοδότηση για το δήμο, ότι θα σταματήσει την φοροεισπρακτική πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Τις καταγγελίες του για τις αρμοδιότητες, που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φόρτωσαν στους δήμους αλλά έκοψαν τους πόρους, υπακούοντας σε τρόικα και Μέρκελ και φόρτωσαν τα βάρη στους δημότες.

Αφού κορόιδεψε και πήρε την ψήφο των Ανωγειανων  έγινε ίδιος με τον κ Κεφαλογιάννη, που με χαρά τον καλωσόρισε όπως είπε «στο κλαμπ των μνημονιακών» χωρίς να βγάλουν τσιμουδιά  . Άλλωστε τι να πουν !!!.

Τώρα όμως ο μαθητής ξεπέρασε το δάσκαλο. Μετά τα κατασχετήρια, που μαζικά πρόσφατα  έστειλε στους δημότες, μετά το φόρτωμα στους δημότες και στους άνεργους των δαπανών λειτουργίας των υποδομών, που φόρτωσε στην ΚΟΙΝΣΕΠ, τώρα πρωτοστατούν  φορτώνοντάς τους και δαπάνες της πολιτικής προστασίας και της πυρόσβεσης. Αλήθεια για να έχουμε καλό ρώτημα, με ποια απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου αναλάβετε τέτοια δέσμευση ? Η νομίζεται ότι μια συζήτηση σε επίπεδο ενημέρωσης στο ΔΣ  και στην οποία θέσαμε το ζήτημα της δαπάνης, το εκλάβετε εσείς ως συμφωνία και κάνατε ότι κάνατε?

Για να μην παρεξηγούμαστε όμως . Χρόνια τώρα ο δήμος, οι δημότες και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μαζί, διεκδικούμε την δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στα Ανώγεια. Η μεγάλη σε έκταση εδαφική περιοχή του δήμου που είναι ορεινή, απαιτεί την προστασία από πυρκαγιές. Αλλά και μέσα στο χωριό ,δεν είναι  λίγα τα παραδείγματα πυρκαγιών που συνέβησαν στα οποία  η πυροσβεστική υπηρεσία έπρεπε να έρθει είτε από Ρεθυμνο είτε από τα Μουρτζανα . Διεκδικούσαμε και διεκδικούμε  να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην πυροσβεστική, να αυξηθούν οι πετσοκομμένοι και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πόροι του κρατικού προϋπολογισμού για την πολιτική προστασία και την πυρόσβεση, τα μέτρα πρόληψης για να μην θρηνούμε θύματα όπως στην Μάνδρα, στο Μάτι κλπ

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο κωφεύουν στα αιτήματα αυτά ,αλλά επιχειρούν ταυτόχρονα μια ακόμη μνημονιακή αναδιάρθρωση, έστω και στην εποχή των «μεταμνημονιακών μνημονίων» .

Η πολιτική προστασία, όπως και άλλοι τομείς να ξεφορτωθούν απ’ τις υποχρεώσεις του κράτους και η χρηματοδότησή τους σιγά- σιγά να φορτωθεί κι αυτή στους δημότες όπως έγινε με τα σχολεία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τους παιδικούς κλπ.  Όσο περισσότερες  υπηρεσίες μας φορτώσουν τόσο περισσότερα συχαρίκια θα πάρουν απ’ την Μέρκελ, τον Μακρόν, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοκαρχαρίες!!! Γιατί βέβαια όσο φορτώνουν στο λαό τέτοιες δαπάνες τόσο περισσότερα μένουν στον κρατικό προϋπολογισμό για να γίνονται φοροαπαλλαγές και κίνητρα για το κεφάλαιο, πλεονάσματα για να είναι ήσυχοι οι υποτιθέμενοι δανειστές, ΝΑΤΟΙκές δαπάνες για να συγχαίρει τον Τσίπρα ο «διαβολικά καλός Τράμπ».

Ακριβώς με αυτούς τους όρους ο κ Καλλέργης και ο αντιδήμαρχός του έστησαν το πυροσβεστικό κλιμάκιο στα Ανώγεια. Η κυβέρνηση κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα αφού το ΦΕΚ το λέει πεντακάθαρα: «…από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται πρόσθετη δαπάνη στον Π/Υ εξόδων…».    Και τα σκυλιά δεμένα λοιπόν.

Τίνος είναι τα κόλλυβα; Μα για άλλη μια φορά των δημοτών και μάλιστα πολλαπλά. Αφού, μάλλον επί τούτου, έκλεισαν άρον- άρον το πολύ χρήσιμο κέντρο ζωονόσων, που φρόντισαν μεθοδικά όλοι τους να μην λειτουργήσει ποτέ .Τώρα παραχωρούν τα κτίρια αυτά για τη στέγαση του πυροσβεστικού κλιμακίου αλλά δεν έφτανε αυτό. Φόρτωσαν, πρώτη φορά στα χρονικά και σε πανελλήνια μνημονιακή πρωτοτυπία, στον βαριά φορολογούμενο λαό και τα έξοδα διαμόρφωσης του κτιρίου. Ακόμα και οι πυροσβέστες, που θα τοποθετηθούν δεν θα ‘ναι καινούργιες προσλήψεις αλλά αποσπάσεις από την επίσης υποστελεχωμένη υπηρεσία του Ρεθύμνου. Τέτοιους σταθμούς «με ξένα κόλλυβα» σου φτιάχνω εγω 100 την ώρα. Τους φέρνουν και παράδειγμα στους ελέγχους «των θεσμών», για την ικανότητά τους με τη βοήθεια των δημάρχων τους, να προωθούν τις μνημονιακές τους αναδιαρθρώσεις. Από τα συχαρίκια της Μέρκελ, των θεσμών ,θάχει σίγουρα μερτικό και ο κ Καλλέργης και ο αντιδήμαρχός του.  Απ’ τους δημότες όμως, που δεν καταπίνουν αμάσητο ότι τους σερβίρουν άλλη «πληρωμή» θα έχουν.

Κι ενώ διάβηκαν ορθάνοιχτες μνημονιακές αντιλαικές πόρτες ,πανηγυρίζουν κι από πάνω λες και νίκησαν στη μάχη των Γαυγαμήλων.  Θράσος απύθμενο ή μωραίνει κύριος….

 

ΡΟΥΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ με την

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

Μοιραστείτε το

-

-->