Του φθινοπώρου τα νερά, τα χιόνια του Γενάρη,

Δίδουνε στο χαμόγελο τσι Άνοιξης τέτοια χάρη

(Γ.Σταυρακάκης-Μιχαλόμπας)

Μαγευτικές εικόνες από τα Ανώγεια την ώρα του δειλινού, όπως απλόχερα προσφέρει η φύση στον άνθρωπο και ιδιαίτερα σε ένα ορεινό μέρος όπως το δικό μας, στην πανέμορφη Κρήτη! Ο φθινοπωρινός Νοέμβριος σβήνει σιγά σιγά, και θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Δεκέμβριο που αναμένεται να “ντύσει” περισσότερο τις εικόνες αυτές με το λευκό χρώμα του χιονιού στις κορυφές του Ψηλορείτη, σε έναν καμβά που δίνει στις ματιές των ανθρώπων την μοναδική αίσθηση της ομορφιάς της φύσης και της ελευθερίας που νιώθει κάποιος που ζει σε μέρη της πανέμορφης Ελληνικής επαρχίας.

Το δείλι στα Ανώγεια, όπως στολίστηκε σήμερα, στον κεντρικό δρόμο πάνω από το δημοτικό στάδιο, μάγεψε ντόπιους και επισκέπτες, που στάθηκαν εντυπωσιασμένοι και ΄γοητευμένοι  από τον συνδυασμό χρωμάτων και σχηματισμών κάτω από τον εντυπωσιακό Ανωγειανό ουρανό.Είναι η ώρα των ερωτευμένων, όχι αυτών με το έτερον τους ήμισυ, αλλά αυτών που ερωτεύονται την ίδια τη φύση, την ίδια τη ζωή..

Για τις ωραίες αυτές εικόνες ο παπα- Ανδρέας έγραψε στη σελίδα του στο FACEBOOK:

«Μαυρίζει ο ουρανός και δείχνει τις ντροπές μας και έτοιμος να δακρύσει είναι ο Θεός, από τα μάτια του τα κόκκινα να βρέξει, μπας και ξεπλύνει τις ντροπές μας. Μα μεγαλύτερη ντροπή από το να μην μπορούμε να δεχθούμε την αλήθεια του για την αγάπη προς τον άνθρωπο δεν υπάρχει .Καιρός είναι θαρρώ πώς πρέπει να αλλάξουμε. Αυτό εύχομαι ,αυτό προσεύχομαι, αυτό ζητώ, για αυτό και σας εκλιπαρώ.

Παπά-ανδρέας Κεφαλογιάννης
Ανωγειανός ουρανός!!»

 Φωτογραφίες: π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->