Ολοκληρώθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου στα Ανώγεια τα τρία κλειστά διεθνή τουρνουά για νόρμες Grandmaster και διεθνούς Μετρ με πολύ μεγάλη επιτυχία κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων.

Διεξήχθησαν 3 τουρνουά, τα δύο για νόρμες GM και το ένα για IM. Συμμετείχαν 30 σκακίστριες και σκακιστές από 12 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ινδία, Γερμανία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία, Σουηδία, Ολλανδία και Ρωσία), ανάμεσα τους 6 γκρανμέτρ, 7 Διεθνής Μετρ, 7 FIDE Μετρ, μία γκρανμετρ γυναικών, μία Διεθνής Μετρ γυναικών και μία FIDE Μετρ γυναικών.

Πολύ σημαντικό γεγονός σε τέτοια κλειστά τουρνουά είναι η επίτευξη νόρμας από κάποιους από τους συμμετέχοντες. Στα κλειστά τουρνουά των Ανωγείων επιτεύχθηκαν 3 νόρμες: Νόρμα Διεθνούς Μετρ πέτυχε ο Κώστας Αναγνωστόπουλος και η Ινδή WGM Kulkarni Bhakti, ενώ νόρμα Διεθνούς Μετρ γυναικών πέτυχε η επίσης Ινδή WFM Patil Mitali. Πάρα πολύ κοντά στην επίτευξη νόρμας διεθνούς μετρ έφτασαν η FM Αναστασία Αβραμίδου και ο Γιώργος Μήτσης.

Το ένα τουρνουά GM Norm κέρδισε ο Ιταλός Γκρανμέτρ David Alberto ο οποίος είχε κερδίσει και το διεθνές όπεν των Ανωγείων καθώς και αυτό του Αποκόρωνα, πετυχαίνοντας ένα 3/3 από τις 17 Αυγούστου έως τις 19 Σεπτέμβρη. Με σκορ 7/9 έκανε επίσης νόρμα GM. Την 2η θέση κατέκτησε ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, ενώ 3ος ήταν ο Γιώργος Μήτσης.

Το δεύτερο τουρνουά GM Norm κέρδισε ο Γάλλος GM Paul Velten, στην 2η θέση βρέθηκε ο Ολλανδός GM Sipke Ernst, ενώ 3η ήταν η Ινδή WGM Kulkarni Bhakti.

To ΙΜ Norm τουρνουά κέρδισε η FM Αναστασία Αβραμίδου, η οποία αμέσως μετά αναχώρησε για το Μπατούμι της Γεωργίας όπου θα αγωνιστεί στην σκακιστική Ολυμπιάδα με την εθνική ομάδα γυναικών της χώρας μας (καλή επιτυχία! Καλές παρτίδες!). Στην 2η θέση τερμάτισε ο Ινδός FM Dushyant Sharma, ενώ 3ος ήταν ο Γιώργος Μυλωνάκης.

Η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ επιτυχημένη και τα όποια προβλήματα πήγαν να δημιουργηθούν (πχ η απρόσμενη καταιγίδα την 3η μέρα των αγώνων που συνδυάστηκε με διακοπή ρεύματος) αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Ξεχωριστό στοιχείο για την διοργάνωση ήταν το γεγονός ότι εκτός από την ζωντανή μετάδοση των παρτίδων μέσω του Chess24 υπήρχε και ζωντανός σχολιασμός από τον Νίκο Σαρακενίδη ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά και τα βίντεο των ζωντανών σχολιασμών έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Επικεφαλής διαιτητής ο Παναγιώτης Ελευθεράκης έκανε επίσης πάρα πολύ καλή δουλειά μην αφήνοντας κανένα πρόβλημα να προκύψει.

Όπως σε κάθε τουρνουά των Ανωγείων, έτσι και σε αυτά, οι παρέες το βράδυ κράταγαν μέχρι της πρωινές ώρες και αυτό το σμίξιμο είναι που κάνει ξεχωριστές αυτές τις διοργανώσεις. Του χρόνου η παρέα θα είναι πάλι εδώ και πιο μεγάλη!

Μοιραστείτε το

-

-->