Σε μια σημαντική και συγκινητική προσφορά προς το  Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων στα Ανώγεια προχώρησε η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου και ο αγαπητός πρόεδρος του Εμμανουήλ Χαχλιούτη, η οποία έρχεται να προστεθεί και σε άλλες που έχουν βοηθήσει το τελευταίο διάστημα την ομαλότερη διαβίωση των “παιδιών του πολέμου” που διαμένουν στο χωριό.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου προσέφερε προϊόντα σίτισης και καθαριότητας αξίας 2.500 ευρώ τα οποία παρελήφθησαν από τους εργαζομένους της Εστίας από την Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου και τις εγκαταστάσεις της ‘Φαιστός-market”. Το παρόν στην παραλαβή του υλικού έδωσαν ο οικονομικός διευθυντής του ΚΤΕΛ Γιώργος Κεγκέρογλου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ανωγείων Βασίλη Σμπώκο, τον διευθυντή των Φαιστός-market Νίκο Συριγωνάκη καθώς και τους δυο εργαζομένους στη δομή Εμμανουήλ Χαιρέτη και Νίκη Χαιρέτη.

Η σπουδαία αυτή προσφορά, έρχεται να προσθέσει άλλο ένα κρίκο στην μεγάλη αλυσίδα των προσφορών προς τους ασυνόδευτους ανήλικους το τελευταίο διάστημα, όπως ήταν η αγορά πετρελαίου θέρμανσης από τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, η προσφορά υλικού και σίτισης από τον επιχειρηματία Μηνά Χαλκιαδάκη της γνωστής αλυσίδας super-market, καθώς και αυτή των στρωμάτων και κλινοσκεπασμάτων του Ανωγειανού Βασίλη Δακανάλη και δείχνουν τον δρόμο και σε άλλους που θέλουν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Μετά την παραλαβή του υλικού, για την κίνηση αυτή των ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Πρόκειται για μια πρωτοβουλία άξια επαίνου και προβολής. Η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου με πρωτοβουλία του προέδρου του Μανόλη Χαχλιούτη,πρόσφερε στο Κέντρο ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων Ανωγείων,προϊόντα σίτισης-καθαριότητας αξίας 2500€ τα οποία παρέλαβαν σήμερα οι εργαζόμενοι στη δομή Μανόλης Χαιρέτης και Νίκη Χαιρέτη,από τις εγκαταστάσεις της Φαιστός-Μάρκετ στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, παρόντος του οικονομικού διευθυντή του ΚΤΕΛ Γιώργο Κεγκέρογλου και του διευθυντή των Φαιστός-μάρκετ Περιφερειακού συμβούλου Νίκο Συριγωνάκη!
Η προσφόρα έρχεται σε συνέχεια αυτής των “Σούπερ μάρκετ-Χαλκιαδάκης” αξίας 1500€ και θα ακολουθήσουν και άλλες όπως έχουμε ενημερωθεί,από την Σμπώκος Γκρουπ Χοτέλ και τη Φαιστός-Μάρκετ!
Οι συγκεκριμένες δωρεές δείχνουν τη θέρμη που έχει αγκαλιάσει η τοπική Κρητική κοινωνία τη συγκεκριμένη πρότυπη δομή,η οποία,παρά τα πρόσκαιρα θέλουμε να πιστεύουμε προβλήματα που αντιμετωπίζει,συνεχίζει και θα συνεχίσει να λειτουργεί!!
Ο Δήμος Άνωγείων και προσωπικά ο Δήμαρχος Μανόλης Καλλέργης, παρ όλο που δεν έχει καμία αρμοδιότητα στη λειτουργία της δομής,στέκεται και θα στέκεται πάντα αρωγός και συμπαραστάτης,γεγονός που αναγνωρίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους,με αποκορύφωμα την προτροπή της απεσταλμένου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Κας Ξενάκη-που πρόσφατα επισκέφτηκε τη δομή-προς τον επικεφαλής τους Ελληνικού τμήματος Κον Φιλίπ Λεκλέρκ,να ευχαριστήσει δημόσια το Δήμο Ανωγείων,για την πολύτιμη βοήθεια του προς τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες!!”

 

Μοιραστείτε το

-

-->