” Να είσαι υπερήφανος ακόμα και στον Αδη.

 Γιατί αφήνεις πίσω σου γενιά χωρίς ψεγάδι..”

Γιατί αφήνεις πίσω σου γενιά χωρίς ψεγάδι..”Με αυτή τη συγκινητική μαντινάδα αποχαιρέτησε ο Αριστείδης Χαιρέτης ή Γιαλάφτης, τον πεθερό του Βασίλειο Πρίμπο, πατέρα της συζύγου του Δέσποινας, που “έφυγε” από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα 26 Μαρτίου και κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κατερίνη, την Τρίτη 27 Μαρτίου. Όπως ανέφερε με συγκίνηση και η ίδια η Δέσποινα Πρίμπου, καθηγήτρια και πρώην διευθύντρια για πολλά χρόνια του Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων, στην προσωπική της σελίδα, για τον πατέρα της που ήταν επίσης καθηγητής: “Καλό σου ταξίδι μπαμπά μου και σ’ ευχαριστώ για όλα. Ήταν παράξενα άδειο το σπίτι μας χωρίς εσένα. Αγαπούσες τη ζωή. Πιστεύω ότι έφυγες ικανοποιημένος, ήσυχος, και ευτυχώς όχι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος από αυτή τη ζωή και προετοιμασμένος για την άλλη..” καταλήγει.

Ο Βασίλης Πρίμπος “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός, θεολόγος με πλούσιο έργο και δράση στην Βόρεια Ελλάδα. Αφήνει πίσω του την σύντροφο της ζωής του Βενετία, τις τρεις κόρες του Δέσποινα, Άννα και Ολυμπία, εγγόνια και φίλους από όπου κι αν πέρασε και δίδαξε.

Στο άκουσμα του θανάτου του Βασιλείου Πρίμπου, συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσαν οι Σύλλογοι των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και του Λυκείου, για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους στην συνάδελφο τους και την οικογένεια της και να προσφέρουν χρηματικά ποσά στη μνήμη του εκλιπόντος στην ΑΝΩΓΗ και το ΚΑΠΗ Ανωγείων. Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

Οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων μετά την αναγγελία του θανάτου του Πρίμπου Βασίλειου, πατέρα της αγαπητής συναδέλφου και επι σειρά ετών Διευθύντριας του Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων, Δέσποινας  Πρίμπου,  αποφάσισαν:

  • Να εκφράσουν  τα θερμά συλλυπητήριά  τους  στην οικογένεια του εκλιπόντος
  • Να καταθέσουν το ποσό των  εκατό (100 ευρώ)   ευρώ στην Άνωγη  και εβδομήντα πέντε (75 ευρώ) στο ΚΑΠΗ Ανωγείων αντί στεφάνου στη μνήμη του.

Η ΑΝΩΓΗ ευχαριστεί θερμά τον σύλλογο των Εκπαιδευτικών για την προσφορά τους στην ηλεκτρονική μας έκδοση τα οποία θα χρησιμοποιήσει στη μνήμη του Βασίλειου Πρίμπου για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και τα φροντιστήρια Αγγλικών σε μαθητές, ενήλικες και πρόσφυγες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

 

Μοιραστείτε το

-

-->