Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Ανωγείων ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Κρήτης οργανώνει στα πλαίσια των  συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης» που αφορά στον Πολιτισμό-Αθλητισμό, δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ αλλά και για όλους τους Δημότες.

Οι εκδηλώσεις πολιτισμού, μέσα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ ,ξεκινούν στο Δήμο Ανωγείων  με την θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά από τη Θεατρική σκηνή Ηρακλείου. Το έργο είναι μια κωμωδία -παρωδία του πασίγνωστου έργου Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ αλλά – σύμφωνα με το έργο- με έναν θίασο άλλα ντ’ άλλων !!!!
Η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ . Θα προηγηθεί βιωματικό σεμινάριο από τους συντελεστές της παράστασης ,σχετικό με το θέατρο 7 μ.μ. -9 μ.μ. για όσους ενδιαφέρονται.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Η υπόθεση του έργου

Το έργο είναι μια κωμωδία-παρωδία του πασίγνωστου έργου Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ αλλά –σύμφωνα με το έργο- με έναν θίασο άλλα ντ’ άλλων !!!!
Μία μεθυσμένη σκηνοθέτις που εισβάλει μέσα στην σκηνή ενώ το έργο παίζεται, μια «μικρή» Ιουλιέτα 45 χρονών, ένας Ρωμαίος που ξεχνάει τα λόγια του, ένας ηθοποιός για 5 ρόλους, σκηνικά να γκρεμίζονται, ένας ανήσυχος σκύλος και άλλα πολλά σας υπόσχονται ότι θα σας καταπλήξουν ευχάριστα!

Μία πωλήτρια καλλυντικών, ένας αδέξιος μάστορας, μία δευτεροκλασάτη ηθοποιός, ένας φαντασμένος γόης, μια οξύθυμη αναρχική και ένας αγαθός γίγαντας αποτελούν το καστ όπου υπό τον ρυθμό ενός ανίδεου DJ κινούνται ανάμεσα σε ένα ετοιμόρροπο σκηνικό.
Θα καταφέρει η ανισόρροπη σκηνοθέτις να σώσει τα προσχήματα ή όλα τα παραπάνω θα μετατρέψουν την πιο θλιβερή ιστορία αγάπης που γράφτηκε ποτέ σε μία καταστροφική παράσταση;

Διανομή με σειρά εμφάνισης:
Μιμη – Γεωργία Μαυρογιάννακη
Τασία –Στέλλα Κορνίλη-Μάνος Μανιάς
Μητσος – Νίκος Μανιάς
Τονια – Κλεοπάτρα Βρεττού
Αλικη – Κωνσταντίνα Αγγελίδη
Τζενη – Μαρίνα Στεφανάκη
Νονικα – Μαρία Μακράκη
Αλεκος – Αντώνης Βούρλος
Μανωλης – Γιάννης Λαμπράκης
Συντελεστές:
Σκηνικά – Αντώνης Βούρλος
Επιμέλεια – ζωγραφική σκηνικού – Γιάννης Λαμπράκης
Μουσική επιμέλεια – Μάνος Μανιάς
Κοστούμια – Ειρήνη Μιλαθιανάκη
Αφίσα – Γιάννης Λαμπράκης
Χορογραφία – Μαρία Φαρσάρη
Σκηνοθεσία – Μάνος Μανιάς

 

Μοιραστείτε το

-

-->