Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ.κ. Δημήτριος, στη Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι

Με προσκυνηματική επίσκεψη και Θ. λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς, στο Κολυμπάρι Χανίων, ολοκλήρωσε την ολιγοήμερη παραμονή του στην όμορφη μεγαλόνησό μας ο Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, ο οποίος μετέβη στην Κρήτη, από την Πόλη του Κωνσταντίνου, για να εκπροσωπήσει την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στις Συνοδικές Επετειακές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Το πρωί της 27ης Αυγούστου τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ιστορική και Παλαίφατο Μονή Γωνιάς μαζί με τον οικείο Ιεράρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και αμέσως μετά μετέβη στο αρχονταρίκι της Μονής όπου είχε ένθερμη συζήτηση με τους προσκυνητές.

Κατά τη Θ. Λειτουργία ο Σεβαστείας Δημήτριος εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στην ιστορική αυτή Μονή, στην οποία πριν από ένα χρόνο περίπου χτυπούσε η καρδιά της Ορθοδοξίας, λόγω του μεγάλου γεγονότος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, που βρίσκεται πλησίον της Μονής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη καθώς επίσης, συνεχάρη και τον νυν Μητροπολίτη Κισάμου κ. Αμφιλόχιο για το θαυμάσιο και σημαντικό, φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο που επιτελεί στην επαρχία του.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελήνου κ.κ. Αμφιλόχιος

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος προσέφερε κρητικό-παραδοσιακό γεύμα στον υψηλό προσκεκλημένο και σε όλη την συνοδεία του, αφού προηγουμένως τους ξενάγησε στους ανακαινισμένους, εξωραϊσμένους και φιλόξενους χώρους της Μονής.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος, αγναντεύοντας το Κρητικό Πέλαγος και τις ομορφιές του νησιού μας από την Ανατολική Πτέρυγα της Μονής, ανέφερε την εξής μαντινάδα:

‘’Ποιος ναυαγός που θα βρεθεί

σε κρητικό ακρογιάλι

δε θα σωθεί και δε θα πει

να ναυαγήσω πάλι’’

Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει την χαρά της που υπάρχουν τέτοιοι λαμπροί Ιεράρχες, όπως ο Σεβαστείας Δημήτριος, που αγαπούν και τιμούν την Κρήτη και τους Κρήτες και με κάθε ευκαιρία την επισκέπτονται και την επαινούν. Ας μην ξεχνούμε ποτέ, πως και ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν έχει επισκεφθεί κανέναν τόπο τόσες πολλές φορές, όσες φορές έχει έρθει στην Κρήτη. Εμείς σε όλους αυτούς τους καλούς και μπιστικούς φίλους της Κρήτης μας, ευχόμαστε υγεία και δυνάμεις πολλές για να συνεχίζουν απρόσκοπτα το σημαντικότατο έργο τους

Μοιραστείτε το

-

-->