Με ένα συγκινητικό κείμενο που έστειλε στην Ανωγή, η οικογένεια της Νίκης Μανουρά ή “Κούντενας”, μιλάει για την απώλεια της που σημειώθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν, ενώ παράλληλα καλεί φίλους, συγγενείς και συγχωριανούς στο ετήσιο μνημόσυνο της που θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στις 8.30 π.μ στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στα Ανώγεια. Μια αυθεντική Ανωγειανή, γεμάτη αξιοπρέπεια και δύναμη, “έφυγε” από κοντά μας τον Ιούλιο του 2016, αλλά που θα ζει για πάντα στις καρδιές και τις μνήμες των δικών της ανθρώπων. Αναλυτικά το κείμενο της οικογένειας της:

 

“Μάνα μας, πριν από ένα χρόνο, την 30η Ιουλίου 2016, εσύ πορευόσουν προς την αιωνιότητα κι εμείς βιώναμε έντονα συναισθήματα θλίψης και οδύνης για το χαμό σου. Εσύ που έδινες αγάπη και στοργή, εσύ που μας αγκάλιαζες με το βλέμμα σου, εσύ που μας μάζευες και χαιρόσουν όταν καθόμασταν γύρω από το τραπέζι, εσύ που ήσουν εκεί και μας περίμενες καρτερικά, εσύ που επικοινωνούσες καθημερινά μαζί μας. Τώρα σώπασες! Ήπιες το νερό της λησμονιάς! Δεν έχεις πια έγνοιες και αγωνίες. Κοιμάσαι ήρεμη στην αγκαλιά του μπαμπά, γαλήνια, εξιστορώντας του τις χαρές που πέρασες μαζί μας. Μιας και εκείνος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι νέος, αφήνοντας στη μέση όλα όσα άρχισε.

 

Κουρασμένη μου Μάνα, ο γονικός κύκλος έκλεισε έτσι όπως το ορίζει η φύση, έτσι όπως το πιστεύουν οι άνθρωποι. Ο μπαμπάς και εσύ μπορεί να ταξιδέψατε για τον άλλο μακρινό κόσμο, όμως για εμάς τα παιδιά σας, η εικόνα σας και όλα τα όμορφα στοιχεία της προσωπικότητας σας, θα είναι για πάντα στη σκέψη μας και θα σας κρατούν ζωντανούς για πάντα στις καρδιές μας, γιατί οι άνθρωποι που αγαπάμε δεν πεθαίνουν ποτέ. Καλό Παράδεισο!”.

 

-Η Ανωγή ευχαριστεί θερμά την οικογένεια της Νίκης Μανουρά, για την προσφορά 100 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης, στη μνήμη της. Μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί και για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και τα δωρεάν φροντιστήρια Αγγλικών σε ενήλικους, μαθητές και πρόσφυγες.

Ας είναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που την σκεπάζει.

Μοιραστείτε το

-

-->