Σε μια σπουδαία πρωτοβουλία προχώρησε στη μνήμη του δικού της ανθρώπου, η οικογένεια του Κώστα Ξυλούρη ή Κοζύρη, με την δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, όπου και ο ξεχωριστός αυτός Ανωγειανός έζησε τους τελευταίους μήνες της ζωής του. Με αφορμή και την συμπλήρωση 6 μηνών από τον θάνατο του και ενόψει του εξάμηνου μνημόσυνου που θα τελεστεί στα Ανώγεια την Κυριακή 2 Ιουλίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι, η βιβλιοθήκη άνοιξε ήδη τις πύλες της για το κοινό και όπως αναφέρει η οικογένεια του “. Κάθε τόμος σε αυτήν την βιβλιοθήκη μοιάζει με αναμμένο κερί σε ξωκλήσι, μια μικρή φλόγα συμπαράστασης στους ασθενείς και τους συνοδούς τους, τα ιερά και τα όσια των θαλάμων νοσηλείας. .” Ας είναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που τον σκεπάζει και απευθύνουμε ως “Α” τα συγχαρητήρια μας στην οικογένεια του για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία που τιμά με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του.

Σε επιστολή προς την Ανωγή η οικογένεια του “Κοζύρη” τονίζει τα εξής:

Στις 2 Ιουλίου συμπληρώνονται έξι μήνες από τον θάνατο του Κ. Ι. Ξυλούρη ή  Κοζύρη. Μια δανειστική βιβλιοθήκη στη μνήμη του, δημιουργήθηκε στην κλινική όπου έζησε τους τελευταίους μήνες της ζωής του.

Οι ώρες νοσηλείας, οι ώρες του αγώνα για την υγεία και τη ζωή,  είναι ίσως ο καταλληλότερος χρόνος για στοχασμό, καθώς τότε, ευκολότερα από ποτέ, καθορίζονται πεντακάθαρα προτεραιότητες και αξίες. Σαν να ανάβει ένα κερί μέσα μας, όποτε διαβάζουμε ένα καλό βιβλίο. Κάθε τόμος σε αυτήν την βιβλιοθήκη μοιάζει με αναμμένο κερί σε ξωκλήσι, μια μικρή φλόγα συμπαράστασης στους ασθενείς και τους συνοδούς τους, τα ιερά και τα όσια των θαλάμων νοσηλείας.

Η οικογένεια ευχαριστεί για την πολύ σημαντική και ανιδιοτελή υποστήριξή τους τις εκδόσεις Σαββάλας, τις εκδόσεις Ψυχογιός, την ALPHASTAND του Μιχάλη Σάλτα και όλους τους φίλους που άναψαν το δικό τους κερί, βάζοντας ένα βιβλίο σε αυτήν την βιβλιοθήκη.

Ευχαριστούμε την διοίκηση του ΓΝΝΘΑ ‘’Η Σωτηρία’’, για την αποδοχή της δωρεάς, τον Διευθυντή της 10ης πνευμονολογικής κλινικής και φίλο Ηλία Καϊνη, που ως άνθρωπος του πολιτισμού, από την πρώτη στιγμή πίστεψε, υποστήριξε και βοήθησε στην υλοποίηση της ιδέας της βιβλιοθήκης και όλους τους εργαζόμενους της κλινικής για τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά τους.

 

Μοιραστείτε το

-

-->