Σε λίγες ημέρες, κοντά στα τέλη του μηνός Ιουνίου, αναμένεται στα Ανώγεια η αρχαιολόγος Έφη Σακελλαράκη-Σαπουνά, για να ρυθμίσει από κοντά τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενόψει της έναρξης και της φετινής ανασκαφικής περιόδου στη Ζώμινθο, που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 3 Ιουλίου. Έτσι και φέτος μια μεγάλη ομάδα ειδικευμένων αρχαιολόγων, επιστημόνων, συντηρητών, γραφιστών και άλλων ειδικοτήτων θα ενωθούν για περισσότερο από ένα μήνα με μια μεγάλη ομάδα Ανωγειανών εργατών και θα συνεχίσουν την ανασκαφή που κάθε χρόνο μας εκπλήσσει με τα εντυπωσιακά της ευρήματα, υπό τις άριστες οδηγίες της καθοδηγήτριας και ψυχής της ανασκαφής κας Σαπουνά.Οι ανασκαφές που θα ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουλίου θα διαρκέσουν πέντε εβδομάδες, μέχρι περίπου τις 10 Αυγούστου, ενώ όπως κάθε χρόνο μετά το πέρας τους, η κα Σαπουνά θα παραμείνει στα Ανώγεια περίπου για άλλη μια εβδομάδα ώστε να ολοκληρώσει την τεράστια δουλειά της καταγραφής και της αξιοποίησης των ευρημάτων.

 

Η Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη σε συνέντευξη της στην Ανωγή τον Αύγουστο του 2016 είχε αναφέρει χαρακτηριστικά για τις σκέψεις της για το από που θα ξεκινήσει η ανασκαφή του 2017 αναφέροντας τα εξής:«Ξέρω τους χώρους που δεν έχουν ανασκαφεί. Είναι λίγοι που έχουν μείνει άσκαφοι εντελώς. Μιλάμε για ένα κτίριο 3.000 τ.μ και δυο τρεις χώροι μόνο δεν έχουν ανασκαφεί ακόμη. Βέβαια έχουμε και τον περίγυρο που ακόμη διατηρείται που επίσης έχει ενδιαφέρον. Επίσης πρέπει να κάνουμε τομές στα σημεία που έχουν γίνει οι αρχαιοκαπηλικές τομές στον γύρω χώρο ώστε να δω τι υπάρχει. Τέλος πιθανός να συνεχίσω λίγο και τα Μυκηναϊκά που είναι κάτω από το Βενετσιάνικο τυροκομείο.»

 

Δείτε όλη την συνέντευξη της στην “Α” εδώ

 

Θυμίζουμε ότι παράλληλα το Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης “Γιάννης και Έφη Σακελλαράκη” συνεχίζει εδώ και μήνες να παραμένει ανοιχτό για το κοινό, με ειδικευμένους ανθρώπους που έχουν τον ρόλο ξεναγού εκεί για τους επισκέπτες. Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή.

Μοιραστείτε το

-

-->