Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, όπως ενημέρωσε σχετικά η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Οι κάτοικοι των Ανωγείων και της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Υγείας Ανωγείων για να κλείσουν ραντεβού, στο τηλέφωνο 28340-31208.

 

Η κινητή Μονάδα λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής, η βάση της οποίας , μετατοπίζει το κέντρο βάρους της ψυχιατρικής περίθαλψης και φροντίδας από το ψυχιατρικό άσυλο στην κοινότητα και στις κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Στο νομό Ρεθύμνου υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ληπτών υπηρεσιών  ψυχικής υγείας που προέρχεται από την επαρχία και από απομακρυσμένες περιοχές. Πολλές ανάγκες ως τώρα παρέμεναν αναπάντητες ή ικανοποιούνταν μερικώς λόγω δυσκολίας πρόσβασης στις υπηρεσίες. Το κενό αυτό στοχεύει να καλύψει η Κινητή Μονάδα παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες όπως:

  • διαγνωστική εκτίμηση
  • ψυχολογική υποστήριξη
  • συμβουλευτική
  • φαρμακευτική αγωγή
  • κατ’ οίκον επισκέψεις σε περιπτώσεις δυσκολίας μετακίνησης
  • κοινωνική υπηρεσία

Ταυτότητα

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου λειτουργεί από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου. Είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας παρέχει υπηρεσίες στα 4 Κέντρα Υγείας του νομού, το Κ.Υ. Σπήλιου, το Κ.Υ. Αγ. Φωτεινής, το Κ.Υ. Περάματος και το Κ.Υ. Ανωγείων.

Επιστημονικό Προσωπικό

Οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου παρέχονται σε κάθε Κέντρο Υγείας από την Επιστημονική Ομάδα την οποία στελεχώνουν: ψυχίατρος, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, επισκέπτρια υγείας και νοσηλεύτρια.

Μοιραστείτε το

-

-->