Θεία Ρηνάκι-Χαρκιαδογιάνναινα θα ήθελα με δυο λόγια να σ’αποχαιρετήσω στο μακρινό και αιώνιο ταξίδι που θα πας. Γεννήθηκες μέσα σε μια πολυμελή οικογένεια κι ήσουνα το πρώτο παιδί του Στρατογιώργη. Έζησες τον πόλεμο, την Κατοχή, το Ολοκαύτωμα του χωριού όπως όλοι οι συγχωριανοί σου και κουβαλούσες πολλές δυσάρεστες μα και ευχάριστες αναμνήσεις ενός αιώνα, γιατί αξιώθηκες να ζήσεις μέχρι τα 98 σου χρόνια. Παντρεύτηκες σε μεγάλη ηλικία ένα υπέροχο και αξιοπρεπέστατο άνθρωπο, το θείο το Χαρκιαδογιάννη. Ήσασταν πολύ αγαπημένοι και ζήσατε μαζί 20 χρόνια. Τον αγάπησες και τον φρόντισες μέχρι τα τελευταία του. Το ίδιο φρόντισες και τα δυο ανύπαντρα αδέρφια σου, τον Μιχάλη και την Βαγγελιώ. Για χρόνια ήσουνα στο πλευρό τους και στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν.

 

Ήσουνα έξυπνη, δραστήρια, δοτική και είχες ένα αστείρευτο και εύστοχο χιούμορ που δεν σε εγκατέλειψε μέχρι τα τελευταία σου. Δεν αξιώθηκες να κάνεις δικά σου παιδιά, όμως τα παιδιά του Χαρκιαδογιάννη σου φέρθηκαν πιο καλά παρά να τα είχες γεννήσει η ίδια.Το ίδιο καλά και οι νύφες, τα εγγόνια και όλη η οικογένεια του θείου, σε αγάπησε και σε φρόντισε μέχρι τέλους. Να έχει ανάπαυση η ψυχή σου εκεί που πήγες και καλή αντάμωση με τους δικούς σου και τη Μάνα μας την Αλκυόνη που πρόσφατα έφυγε και αυτή.

 

Καλό Παράδεισο θεία Ρηνάκι. Η ανιψιά σου Αγάπη..

 

-Η Ανωγή ευχαριστεί θερμά την Αγάπη Ξυλούρη (κόρη του Πασχάλη) για την προσφορά στην ηλεκτρονική μας έκδοση 50 ευρώ στην μνήμη της Ειρήνης Σαλούστρου (Χαρκιαδογιάνναινας). Ας είναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που την σκεπάζει.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->