Άλλη μια χρονιά κρίνεται επιτυχημένη για το ΓΕΛ Ανωγείων καθώς από τους μαθητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις, ένα ποσοστό άνω του 70%, εισήχθησαν σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις των Βάσεων. Φυσικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια πρώτα από όλα στα παιδιά για την επιτυχία τους, παράλληλα όμως και στους καθηγητές και τους γονείς τους που έβγαλαν εις πέρας άλλη μια δύσκολη χρονιά και που παρά τις ελλείψεις υπερκάλυψαν τις ανάγκες των μαθητών οδηγώντας τα στην επιτυχία. Στην Ανωγή έκαναν δήλωση για τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων τόσο ο Δήμαρχος Ανωγείων κ.Καλλέργης  όσο και η Διευθύντρια του Λυκείου Ανωγείων κα Πρίμπου. Αναλυτικά:

 

Εμμανουήλ Καλλέργης:”Ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέους επιστήμονες που κάποια στιγμή, από όποια θέση κι αν βρεθούν, θα συμβάλουν κι αυτοί με τη σειρά τους στην ανάπτυξή του..”

 

 

“Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες. O δύσκολος και επίπονος αγώνας σας έφτασε στο τέλος του.Η προσπάθειά σας και οι κόποι όλων αυτών των χρόνων σήμερα επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο. Θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου και να δώσω, στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε αυτούς που φέτος προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Πάντα υπάρχει μία δεύτερη ευκαιρία ή μία εναλλακτική επιλογή.

 

Οι γονείς σας, οι καθηγητές σας, αλλά και όλοι εμείς είμαστε περήφανοι για εσάς. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέους επιστήμονες που κάποια στιγμή, από όποια θέση κι αν βρεθούν, θα συμβάλουν κι αυτοί με τη σειρά τους στην ανάπτυξή του.Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία και να προσπαθείτε πάντα, με τον ίδιο κόπο και ζήλο να επιτύχετε τους νέους σας στόχους. Να έχετε μια όμορφη και γεμάτη εμπειρίες φοιτητική ζωή..”

 

Δέσποινα Πρίμπου:” Η επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις  δεν είναι υπόθεση που αφορά στην προετοιμασία μόνο  των δυο τελευταίων τάξεων, αλλά το γενικότερο επίπεδο ενός μαθητή, που καλλιεργείται σε όλη τη διάρκεια της μαθητικής του ζωής..”

 

Άλλη μια χρονιά Πανελληνίων Εξετάσεων τελείωσε με πολύ καλά αποτελέσματα για το Γενικό Λύκειο Ανωγείων. Από τους 14 μαθητές που εξετάστηκαν με το νέο και παλαιό σύστημα (13 και 1 αντίστοιχα), εισήχθησαν 10 άτομα σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας δηλαδή  ένα ποσοστό 71%. Επίσης είχαμε και μια επιτυχία ενός αποφοίτου με το 10%. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό για το σχολείο μας.

 

Πρώτον, θα ήθελα να συγχαρώ  όλα τα παιδιά για την  επιτυχία τους , που αποτελεί επιβράβευση  των κόπων τους. Δεύτερον, τους γονείς τους για την βοήθεια και στήριξη των παιδιών τους . Και φυσικά,  τους καθηγητές τους  που κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να βοηθήσουν τους μαθητές τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Με την ευκαιρία  αυτή, από τη μεριά μας εμείς οι καθηγητές χρειαζόμαστε  από μαθητές και γονείς  πολύ μεγαλύτερη  βοήθεια και συνεργασία  για να είναι ακόμα πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό το έργο μας. Η επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις  δεν είναι υπόθεση που αφορά στην προετοιμασία μόνο  των δυο τελευταίων τάξεων, αλλά το γενικότερο επίπεδο ενός μαθητή, που καλλιεργείται σε όλη τη διάρκεια της μαθητικής του ζωής. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα , τα γνωστικά και κοινωνικά εφόδια  που αποκτά στο σχολείο είναι απαραίτητα για όλη του τη ζωή.

Μοιραστείτε το

-

-->