Στις 30-07-2016  συμπληρώνεται ένας χρόνος που έφυγε από τη ζωή ο Μενέλαος Κοντογιάννης του ψεβειογιώργη. Ενός άξιου Ανωγειανού με σημαντική προσφορά στον τόπο και ηθικές αξίες που μετέδωσε στην οικογένεια του. Στα τέσσερα παιδιά, τα δέκα εγγόνια και τα επτά δισέγγονα που άφησε πίσω του. Την Κυριακή 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του. Η οικογένεια του με το παρακάτω κείμενο που έστειλε στην Ανωγή αποχαιρετάει τον δικό της άνθρωπο:

 

Αγαπημένε σύζυγε, πατέρα και παππού, πέρασε κιόλας ένας χρόνος χωρίς την παρουσία σου.

Να ξέρεις ότι μας λείπεις για πολλούς λόγους, ενώ το κενό από την απουσία σου είναι καθημερινό.

Μας λείπεις γιατί υπήρξες άνθρωπος χαμηλών τόνων, διακριτικός, εργατικός, σωστός οικογενειάρχης, ένας γνήσιος Ανωγειανός, που προκαλούσες το σεβασμό όλων όσων σε ήξεραν.

Μας λείπει η μεγαλοψυχία σου, το φιλότιμο σου, η εντιμότητα , η ντομπροσύνη και η γενναιοδωρία σου.

Μας λείπει η αταλάντευτη στάση ζωής που κράτησες όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, μια στάση που ήταν σχολείο για όλους εμάς που σε ζήσαμε από κοντά.

Μας λείπει το πηγαίο καλαμπούρι και η αστείρευτη ετοιμολογία που σε χαρακτήριζε.

Μας λείπει η φυσική σου παρουσία.

Όμως να ξέρεις, αυτό που δεν θα μας λείψει και θα μας συντροφεύει για πάντα είναι η παρακαταθήκη που συνθέτουν  όλα τα παραπάνω και θα αποτελεί για όλους εμάς σταθερή πυξίδα ζωής, αλλά και τα λόγια των φίλων  και συγχωριανών σου που μιλούν για ένα μεγάλο μερακλή, που το χορό του τον ζήλευαν οι καλύτεροι Ανωγειανοί χορευτάδες, ενώ όταν άρχιζε το τραγούδι, όλοι σώπαιναν για να ακούσουν το ¨Μενέλαο του ψεβειογιώργη να κελαηδεί το σκοπό το γλυκοζαχαρένιο!.

Πέμπω σου χαιρετίσματα μ’ όσα πουλιά πετούνε
μα εσύ δε μου’πεψες ποτέ για θελα μου το πούνε.

Όταν σε  δω στον ύπνο μου γελώ από τη χαρά μου
και σου μιλώ μα δε γροικώ μόνο την αμιλιά μου

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια σου

 

 

Στη μνήμη Μενελάου Κοντογιάννη του ψεβειογιώργη, η οικογένεια Μενέλαου Κοντογιάννη, κατέθεσε το ποσό των 100 Ευρώ στο ΚΗΦΗ Ανωγείων, το ποσό των 50 Ευρώ στην εφημερίδα Φωνή των  Ανωγείων και το ποσό των 50 Ευρώ στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΝΩΓΗ.

Μοιραστείτε το

-

-->