Ακόμα μια επιτυχημένη αποστολή σε τουρνουά για τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων ήταν η εκδρομή που διοργάνωσε το σωματείο για να συμμετάσχει στα 9α«Φραγκιαδάκεια» στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Αγ. Δημητρίου στην Άνω Χερσόνησο.

Στην αποστολή συμμετείχαν 44 άτομα, 28 από τα οποία αγωνίστηκαν στο τουρνουά, το οποίο διεξήχθη σε 7 γύρους με Ελβετικό σύστημα.

Συνολικά αγωνίστηκαν 101 σκακιστές και σκακίστριες από 7 σωματεία.

Τα «Φραγκιαδάκεια» διοργανώθηκαν για 9η φορά από την Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου με απόλυτη επιτυχία. Όλοι οι συμμετέχοντες σκακιστές τίμησαν την μνήμη του αδικοχαμένου σκακιστή της ΣΑΧ Γιάννη Φραγκιαδάκη, ο οποίος έχασε την ζωή του στην άσφαλτο πριν προλάβει να ενηλικιωθεί.

Η παρουσία των σκακιστών και σκακιστριών του ΣΟ Ανωγείων στην διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς εκτός από τους έμπειρους σκακιστές του σωματείου είχαν την ευκαιρία να πάρουν το «βάπτισμα του πυρός» σε σκακιστικούς αγώνες 14 παιδιά τα οποία ενσωματώθηκαν στον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων το τελευταίο διάστημα και μόνο ενθαρρυντικές εντυπώσεις άφησε αυτή η πρώτη συμμετοχή τους. Δυστυχώς ιώσεις που ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο αυτό το διάστημα δεν επέτρεψαν να είναι η αποστολή του ΣΟ Ανωγείων ακόμη μεγαλύτερη, η οποία βέβαια ήταν ούτως ή άλλως – με 28 συμμετοχές – η μεγαλύτερη αποστολή σωματείου στο τουρνουά.

Από άποψη αποτελεσμάτων η παρουσία των Ανωγειανών σκακιστών και σκακιστριών ήταν απολύτως επιτυχημένη, καθώς κατέκτησαν 3 κύπελλα και 3 μετάλλια. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στο τουρνουά:

Νικητής της γενικής κατάταξης με το απόλυτο 7/7 μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση ήταν ο Φώτης Τόλιας του ΣΟ Λέων Κάντια με τον Κώστα Κλώκα, τον προπονητή του ΣΟ Ανωγείων Γιάννη Μαρή και τον Νίκο Παπανδρέου να μοιράζονται τα μετάλλια ισοβαθμώντας με 6/7.

Το ίδιο σκορ, 6/7 έκανε και ο Γιώργος Χαιρέτης μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση η οποία του απέφερε την 1η θέση και το κύπελλο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών. Την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία κατέκτησε με 5,5/7 ο αδερφός του Γιάννης Χαιρέτης. Τα δύο παιδιά πιστοποίησαν σε μια ακόμα διοργάνωση την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται και την συνεχή τους πρόοδο.

Τα ίδια ισχύουν και για την Δέσποινα Σαλούστρου η οποία μετά από ένα εντυπωσιακό τουρνουά που έκανε πέτυχε 5,5/7 κάτι που της έδωσε την 1η θέση και το κύπελλο στην κατηγορία κάτω των 14 ετών. Στην ίδια κατηγορία το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βαγγελιώ Μέμου.

Και η κατηγορία κάτω των 12 ετών κατακτήθηκε από Ανωγειανό σκακιστή και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Νταγιαντά ο οποίος με σκορ 5/7 κατέκτησε την 1η θέση και το κύπελλο.

Το σημαντικότερο όμως απ’ όλα είναι η συμμετοχή! Οι σκακιστές και οι σκακίστριες του ΣΟ Ανωγείων αποτέλεσαν την πολυπληθέστερη αποστολή και αυτή τη φορά στην διοργάνωση, εκπροσωπώντας επάξια τόσο το σωματείο όσο και τα Ανώγεια. Μια ονομαστική αναφορά, μαζί με τα συγχαρητήρια προς όλους, είναι απαραίτητη. Με τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων, στα «9α Φραγκιαδάκεια 2016» αγωνίστηκαν οι:

Γιάννης Μαρής, Γιώργος Χαιρέτης, Γιάννης Χαιρέτης, Δέσποινα Σαλούστρου, Δημήτρης Νταγιαντάς, Βαγγελιώ Μέμου, Γιάννης Μέμος, Μανώλης Νταγιαντάς Χάρης Κονιός, Γιώργος Κονιός, Ολυμπία Σφυρή, Σαλούστρος Κώστας, Μιρζάκ Βαλέρια, Μιρζάκ Βαλέριος, Μανουρά Μαρία, Μανουρά Έλενα, Νταγιαντά Μαρία, Γιώργος Φασουλάς, Γιάννης Φασουλάς, Κριτόλαος Τζαγκαράκης, Στελής Κουνάλης, Σοφοκλής Καλλέργης, Ιωάννα Φαρατζή, Δανάη Πολύζου, Μιχάλης Φλουρής, Μαλβίνα Βρέντζου, Αντώνης Βρέντζος και Μπάμπης Νταγιαντάς.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε την Τζούλια Νταγιαντά για το ακόμα μια φορά πλούσιο φωτορεπορτάζ, καθώς και τους γονείς – συνοδούς για την όμορφη παρέα!

Η ομάδα ετοιμάζεται να ριχτεί και πάλι στην μάχη του Κυπέλλου και του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ενώ ήδη έχει δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη του 5ου Διεθνούς Τουρνουά των Ανωγείων το οποίο θα λάβει χώρα στα Ανώγεια από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου 2016 (περισσότερες λεπτομέρειες στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου www.anogiachess.com).

Οι πολυποίκιλες δράσεις του ΣΟ Ανωγείων δεν σταματούν και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν τόσα παιδιά έχουν έρθει κοντά στην ομάδα. Τα παιδιά είναι αυτά που μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε, με πίστη στις αστείρευτες δυνατότητες που έχουν να ξεδιπλώνουν τον καλύτερο τους εαυτό!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->