Σωκράτης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Δραμουντάνης και Αντώνης Ρούλιος ορκίζονται ενώπιον του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου

''Να τιμήσετε αυτούς που σας τίμησαν με την τίμια ψήφο τους, ώστε αυτός ο τόπος της παράδοσης και των αγώνων να προοδεύσει όπως πραγματικά του αξίζει'' τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος

Ρεπορτάζ: Γιώργης Μπαγκέρης

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Φωτό: Νίκος Αεράκης

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, όπως αυτό προέκυψε από την εκλογική διαδικασία τής 7Ης και 14ης Νοεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων και οι 17 Δημοτικοί Σύμβουλοι, που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις κρίσιμες για τον τόπο μας, ορκίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο. Πολλά χαμόγελα και πηγαδάκια εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα, με την πείρα των παλιών συμβούλων αλλά και την αμηχανία των πρωτάρηδων,να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Παρόντες στην τελετή μεταξύ άλλων ήταν ο Δήμαρχος Ρέθυμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Βασίλης Κόκκινος, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Στέφανος Σημαντήρας και ο πρώην Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργος Παπαδάκης.

Το αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλόποτάμου κ.κ. Ευγένιος.
Μετά την ορκωμοσία, ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης απευθυνόμενος προς τους πολίτες, εξέφρασε την ελπίδα οι Ανωγειανοί να έχουν την ίδια παρουσία σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, ώστε όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μας μπροστά.
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ.κ. Ευγένιος απευθυνόμενος στο νέο Συμβούλιο, τόνισε χαρακτηριστικά : ”Να τιμήσετε αυτούς που σας τίμησαν με την τίμια ψήφο τους, ώστε αυτός ο τόπος της παράδοσης και των αγώνων να προοδεύσει όπως πραγματικά του αξίζει..”.
Η ΑΝΩΓΗ βρέθηκε στην τελετή και συνομίλησε με τούς επικεφαλής των τριών παρατάξεων, για τις πρώτες σκέψεις και ιδέες τούς για την ανάπτυξη του τόπου.
Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης ανέφερε: ”Παραμένουμε σταθεροί στις αξίες και στους στόχους που μας εμπνέει αυτός ο τόπος. Θα προσφέρουμε τα πάντα, έτσι όπως μάθαμε όλοι να δουλεύουμε για το χωριό μας. Ζητάμε τη συμμετοχή όλων των Ανωγειανών στον κοινό στόχο πού είναι να  πάμε τα Ανώγεια ψηλότερα. Με αυτές τις αρχές και αξίες θα συνεχίσουμε στον δύσκολο αυτό αγώνα, με πίστη στο όραμα των Ανωγείων. Συνεχίζουμε τις προτεραιότητες τής προηγούμενης μας θητείας με στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ανωγειανών κάτι που είναι το κύριο μέλημα μας την σημερινή εποχή. Αυτό μπορεί να γίνει πράξη μόνο με την αξιοποιήσει τού πλούτου του τόπου μας. Πιστευούμε να εντείνουμε τις προσπάθειες και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί…”ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ανωγείων.
Ο Γιάννης Δραμουντάνης πού έδωσε τον αγώνα του και έχασε με διαφορά μόλις 29 ψήφων τόνισε στην ΑΝΩΓΗ: ”Η σημερινή διαδικασία κύλησε ομαλά όπως ομαλά κύλησε και η προεκλογική περίοδος. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο Σωκράτης ότι πρέπει ο κόσμος να συμμετέχει στα Δημοτικά Συμβούλια, γιατί με αυτό τον τρόπο συμβάλει στις αποφάσεις που λαμβάνονται και ταυτόχρονα ενημερώνεται σωστά για τις θέσεις της κάθε παράταξης στα ζητήματα που τον απασχολούν. Ξεκινάμε θετικά. Το έχουμε δηλώσει και μετά το αποτέλεσμα ότι θα είμαστε στο πλευρό τής Δημοτικής Αρχής σε ότι θετικό κάνει για τον τόπο, αλλά θα είμαστε και οι κριτές σε ότι αρνητικό βλέπουμε να συμβαίνει. Δυστυχώς με αυτή την  οικονομική κρίση δεν χωράνε λάθη σε ένα Δήμο, όπως των Ανωγείων”.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Αντώνης Ρούλιος δήλωσε:’ ‘Η νέα περίοδος πού έρχεται θα είναι αρκετά δύσκολη και θα πρέπει ο λαός να είναι τουλάχιστον πονηρεμένος. Να είναι έτοιμος για αντίσταση και αγώνα”.
Ο Βασίλης Φασουλάς, ένας νέος άνθρωπος που εξελέγη πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος, παίρνοντας συνολικά 312 ψήφους, αριθμός ρεκόρ για τον τόπο μας, δήλωσε στην εφημερίδα μας: ”Ευχαριστώ όλους τούς συγχωριανούς μού που με τίμησαν με την ψήφο τους. Όλοι μαζί σήμερα υποσχόμαστε να δουλέψουμε και να δώσουμε τα πάντα για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας.”
Η ΑΝΩΓΗ εύχεται καλή επιτυχία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας την διαβεβαίωση ότι θα σταθεί δίπλα στις προσπάθειες του, για την προκοπή του χωριό, σε μια  εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τ΄ Ανώγεια, την Κρήτη, την Ελλάδα.

Μοιραστείτε το

-

-->