astynomia1
Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε το Δημοτικό συμβούλιο Ανωγείων με το οποίο εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην πρόθεση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να υποβαθμίσει το Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων σε Αστυνομικό Σταθμό.

Μάλιστα ο Δήμος Ανωγείων ζητάει: “όχι μόνο την διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος ως έχει αλλά και την πλήρη στελέχωση του, ώστε να μπορεί να προσφέρει τις βέλτιστες υπηρεσίες και να ανταποκρίνεται  με επάρκεια στην εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη σε αυτή τη δύσκολη περιοχή του Ορεινού Μυλοποτάμου..” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανωγείων ύστερα από ενημέρωση του Δημάρχου κ.Καλλέργη Μανόλη κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης την Παρασκευή 11.12.2015 για την πρόταση αναδιοργάνωσης τωνυπηρεσιών και δομών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως παρουσιάστηκε αυτή σε συνάντηση στο Ηράκλειο Κρήτης στις 03.12.2015 από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο κ. Καραμαλάκη Μιχάλη, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη  Δημητρίου και στην οποία προτάθηκε η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Ανωγείων σε Αστυνομικό Σταθμό, μετά από ενδελεχή συζήτηση αποφάσισε  τα εξής:

Να εκφράσει την πλήρη αντίθεση του στο σχεδιασμό αυτό που μετατρέπει μια ανώτερη δομή σε κατώτερη και μάλιστα στον ποιό Ορεινό Δήμο της Κρήτης και να ζητήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όχι μόνο την διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος ως έχει αλλά και την πλήρη στελέχωση του, ώστε να μπορεί να προσφέρει τις βέλτιστες υπηρεσίες και να ανταποκρίνεται  με επάρκεια στην εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη σε αυτή τη δύσκολη περιοχή του Ορεινού Μυλοποτάμου, ιδιαίτερα σήμερα που οι συγκυρίες που ζούμε στον τόπο μας δυσκολεύουν τις ζωές των πολιτών μας.

Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι αναμφίβολα σε λάθος κατεύθυνση ιδιαίτερα για τις περιοχές της ενδοχώρας της Κρήτης όπως η δική μας, όπου οι ανάγκες είναι μεγάλες και απαιτείται η πλήρη παρουσία και η καθημερινή στόχευση στην πάταξη όλων των μορφών εγκληματικότητας που αναπτύσσονται.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στην ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, με μορφή διαμαρτυρίας όλων των κατοίκων του Ορεινού Ψηλορείτη.

Ο πρόεδρος του ΔημοτικούΣυμβουλίου                                  Ο Δήμαρχος

Κονιός Δημήτριος                                                           Καλλέργης Μανόλης

Μοιραστείτε το

-

-->